• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Відмова у субсидії через наявність депозиту. Яка сума вкладу завадить отримати допомогу

    Опубликовано: 2021-05-18 14:45:48

    З 1 травня 2021 року почали діяти нові умови надання субсидій.

    Кабінет Міністрів планує збільшити максимальну суму депозиту, наявність якого дозволяє отримувати житлову субсидію. Про це повідомила міністр соцполітики Марина Лазебна в ефірі телеканалу "Україна 24".

    Якою зараз є гранична сума депозиту для отримання субсидії
    З 1 травня 2021 року почали діяти нові умови надання субсидій. Вони передбачають, що субсидія не призначається, якщо будь-хто зі складу домогосподарства має на депозитному рахунку (чи рахунках) кошти, загальна сума яких перевищує 25-кратний розмір прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня року призначення субсидії.

    Прожитковий мінімум на 1 січня 2021 року становив 2 270 грн, тобто максимальна сума депозиту є такою: 2 270 × 25 = 56 750 грн.

    Плани уряду
    За словами Марини Лазебної, уряд найближчим часом розгляне питання про збільшення максимально допустимої суми депозиту для отримання житлової субсидії до 100 000 грн.

    "Зараз близько 56 000 грн (максимально можлива) сума депозиту, а ми піднімемо її до 100 000 грн", – зазначила вона.

    Серед інших обмежень, які позбавляють права на отримання субсидії, наступні:

    - якщо протягом 12 місяців перед зверненням за субсидією громадянин купив земельну ділянку, квартиру (будинок), іншу нерухомість, транспорт, цінні папери та інші фінансові інструменти, віртуальні активи (криптовалюти), будматеріали чи інші товари довгострокового вжитку на суму понад 50 000 грн;

    - якщо протягом 12 місяців перед зверненням за субсидією громадянин купив валюту чи банківські метали на понад 50 000 грн (оскільки купувати валюту можна без пред'явлення паспорта, то проконтролювати такі операції можливо лише у разі внесення громадянином інформації про них до податкової декларації);

    - якщо в сім’ї є повнолітня особа, яка не навчається, не працює і не має статусу безробітного;

    - якщо площа квартири становить понад 130 кв. м, а будинку – понад 230 кв. м;

    - якщо існує заборгованість з оплати комунальних послуг (або зі сплати аліментів) понад три місяці.

    Скільки отримувачів субсидій в Україні
    Субсидії на оплату житлово-комунальних послуг в Україні у березні отримували 2,954 млн домогосподарств.

    Середній розмір субсидії у березні становив 1 685,58 грн.

    За субсидіями у цей період звернулися 134 976 домогосподарств, а було призначено субсидії 72 907 домогосподарствам, тобто 54% з тих, що звернулися.

    У березні нараховано субсидій на оплату житлово-комунальних послуг на загальну суму 4,801 млрд грн. З цієї суми готівкою було виплачено допомоги на 4,526 млрд грн, а в безготівковій формі — на 0,275 млрд ​​грн.

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.