• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Голова Європейської ради Шарль Мішель провів телефонну розмову з Президентом України Володимиром Зеленським

    Опубликовано: 2021-04-16 09:03:42

    У четвер, 15 квітня, відбулася телефонна розмова між Головою Європейської ради Шарлем Мішелем і Президентом України Володимиром Зеленським.

    Шарль Мішель висловив глибоке занепокоєння у зв’язку зі значним і тривалим нарощуванням російських збройних сил біля кордонів України та у незаконно анексованому Криму. Такі широкомасштабні переміщення військ є загрозливими й дестабілізуючими діями.

    Голова Європейської ради запевнив у непохитній підтримці Євросоюзом незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України у межах її міжнародно визнаних кордонів. Європейський Союз є одностайним у своїй солідарності з Україною.

    Шарль Мішель вкотре закликав Росію дотримуватися принципів і зобов’язань ОБСЄ щодо прозорості пересування військ.

    Також він нагадав про те, що Євросоюз повністю підтримує зусилля в рамках Нормандського формату і Тристоронньої контактної групи, а також закликав до повного виконання Мінських домовленостей як шляху для досягнення довгострокового врегулювання.

    Під час зустрічі, що відбудеться у понеділок, міністри закордонних справ країн-членів ЄС обміняються думками щодо України. Також вони проведуть неформальне спілкування з Міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

    Голова Європейської ради Мішель ще раз подякував Президенту України Зеленському за запрошення до участі у саміті Кримської платформи, запланованому на 23 серпня. Голова Європейської Ради прийняв це запрошення під час свого візиту до України 2 березня і очікує на відвідування цього заходу.  

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.