• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Держава втрачає мільярди гривень через несплату податків, - Роман Лещенко

    Опубликовано: 2021-04-05 09:01:04

    Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко під час телеефіру програми «Право на владу» розповів про те, що відбувалося з українською землею останні десятки років: як її грабували, як попередні керманичі декларували мільйони гектарів землі, якої по факту немає і чому Україна втрачає мільярди доларів.

    «Наразі з 8 мільйонів гектарів землі в Україні не платиться жодної гривні податків. З цих 8 мільйонів гектарів землі вирощується тіньове зерно, яке продається в офшори і з нього не платиться жодного податку. Через це держава втрачає мільярди доларів”, - зазначив Роман Лещенко.

    За словами міністра, через місяць  єдиний геопортал відкритих даних, де будуть розміщені відомості про земельні, водні, лісові ресурси, власників землі покаже: хто скільки платить податків, хто ці чиновники-«прибережці», хто ті люди, які перепродували землю.

    “Хто 5 тисяч гектарів землі на одну довіреність оформляв і перепродував. Хто ці «мертві душі», яких немає серед живих і цю всю землю перепродали. І потім розказують про те, що земельна реформа не потрібна і не на часі», - сказав Роман Лещенко.

    Міністра агрополітики також зауважив, що протягом останніх семи років 700 тисяч гектарів землі було виведено в приватну власність, зокрема за допомогою подвійної приватизації. А тепер вже з обшуками слідчі ДБР у супроводі оперативників СБУ навідались до територіальних органів Держгеокадастру 22 областей, де їм було надано максимальне сприяння у віднайдені документів, що можуть стати доказами вини злочинців.

    «У програмі Президента про земельну реформу чітко написано: «формування прозорого ринку землі». Тому або є воля робити зміни, або її немає. Я за конкретні речі. Спочатку ми провели земельний аудит. Потім на підставі Указу Президента від 15 жовтня в ручному режимі всій країні передали ці землі. І сьогодні вже громади розпоряджаються нею: у Донецькій, Львівській чи Тернопільській областях», - говорить Роман Лещенко.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.