• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Укроборонпром презентує уряду та парламенту концепцію створення оборонно-промислового індустріального парку

    Опубликовано: 2021-02-25 08:51:41

    Державний концерн “Укроборонпром” планує створити оборонно-промисловий індустріальний парк на базі Київського бронетанкового заводу (КБТЗ). Про це повідомив генеральний директор Концерну Юрій Гусєв під час брифінгу з нагоди передачі Збройним силам України п’яти одиниць відремонтованих заводом танків Т-72.

    “Оборонно-промисловий індустріальний парк потрібен для того, щоб підприємства, які працюють на сектор національної безпеки та оборони, отримали сучасні приміщення та технології. Підприємства Укроборонпрому потребують негайної модернізації виробництва та оптимізації наявних активів. Це дозволить зробити продукцію підприємств Концерну конкурентоздатною на зовнішніх ринках, але передусім дуже якісною для потреб Збройних сил України”, – розповів про роль індустріального парку генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

    Невдовзі Укроборонпром презентує концепцію створення оборонно-промислового індустріального парку на базі КБТЗ Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю та пармалентарям.

    Передбачається, що індустріальний парк стане імпульсом для подальшого розвитку не лише Київського бронетанкового заводу, але й інших підприємств ОПК, які працюють у столиці.

    Зокрема, індустріальний парк дозволить оптимально розташувати виробничі цехи, лінії та обладнання, що своєю чергою вивільнить гектари площ в центрі міста, а отже, створить потужний економічний, екологічний та соціальний ефект.

    Згідно з концепцією, підприємства, які перемістяться на нову локацію, зможуть спільно використовувати офісні та адміністративні будівлі, конструкторські бюро, лабораторії, виставкові майданчики, інші інноваційні та соціальні об’єкти. Для порівняння на сьогодні підприємства Укроборонпрому володіють 1,85 млн кв. м надлишкового майна, яке не задіяне у виробництві, але вимагає постійних витрат на утримання.

    Насамкінець, промпарк закладе фундамент для подальшого розвитку інноваційної екосистеми та стане потужним стимулом для створення нових виробничих кластерів навколо "якірних" підприємств.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.