• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Укроборонпром відкриває реєстр нерухомого майна концерну, яке можна взяти в оренду

    Опубликовано: 2020-12-17 08:54:12

    До кінця року Укроборонпром відкриє реєстр нерухомого майна, яке належить підприємствам-учасникам Концерну, доступного для оренди. Реєстр міститиме детальний опис надлишкових активів, які не задіяні у виробничих процесах підприємств, а тому можуть бути передані в оренду у прозорий та відкритий спосіб.

    До складу Державного концерну "Укроборонпром" входять 116 підприємств (ще 21 – на окупованій території), які володіють 7441 об'єктом нерухомості загальною площею майже 9 млн м². З них понад 1,85 млн м² – надлишкове майно, яке вже давно не задіяне у виробничих процесах підприємств Концерну.

    Задля підвищення прозорості та ефективності розпорядження надлишковими активами, Концерн створив Реєстр щодо передачі в оренду державного майна, де систематизував інформацію від підприємств-учасників. Мова йде переважно про будівлі чи споруди та приміщення під офіси. Так, у Реєстрі можна буде переглянути перелік об'єктів, доступних для оренди, їх детальний опис, місцезнаходження, цільове призначення, термін оренди, контакти для зворотного зв'язку.

    Згідно з Реєстром, станом на листопад 2020 року підприємства Укроборонпрому налічували близько 380 тис. м² для оренди, а це понад 250 об'єктів.

    Рішення про занесення об'єктів до Реєстру розглядає Комісія з питань розпорядження майном підприємств Укроборонпрому. До складу Комісії входять представники різних структурних підрозділів: управління з питань активів, служба безпеки, юридичний та фінансовий департаменти, виробничі відділи. Питання вивчається комплексно та фахово. Мова йде лише про ті об'єкти нерухомості, які не задіяні у виробничих процесах підприємств.

    Крім того, при ухваленні управлінських рішень щодо активів підприємств Концерну вищезгадана Комісія керується відомостями з електронного паспорту безпеки, до складу якого входить Реєстр.

    Виручені від оренди кошти спрямують на розвиток підприємств Концерну, яким ці об'єкти нерухомості належать, – на технічне переоснащення та модернізацію виробничих потужностей, виплату заборгованостей по зарплаті та спожитим комунальним послугам, у разі наявності таких.

    “Упродовж останніх 3 тижнів у медіа ширилася маніпулятивна та брехлива новина про те, що Укроборонпром переписав на себе майно державних оборонних підприємств. Очевидно, що розпочатий Концерном процес реєстрації, обліку та систематизації об'єктів нерухомості, які належать передусім державі Україна, унеможливлює незаконне відчуження майна наших підприємств. Зареєстровані активи є набагато більш захищеними від можливих рейдерських захоплень, ніж власність, яка знаходиться у сірій зоні невідомості”, – відзначив директор з питань активів, корпоративних прав та ДОЗ ДК “Укроборонпром” Мустафа Найєм.

    “Публічне відкриття реєстру надлишкового нерухомого майна оборонних підприємств з метою його подальшої оренди, – це один з найбільш ефективних заходів з протидії схемам із незаконного виведення та заволодіння державними активами. Усі перспективні (інвестиційні) об'єкти мають бути передані в оренду максимально відкрито та прозоро”, – підсумував Мустафа Найєм.

    У 2020 році Укроборонпрому вдалось підвищити ефективність оренди майже на чверть (на 21,3%), що дало змогу підприємствам-учасникам отримувати близько 6 млн грн на рік більше.

    Реєстр обєктів нерухомості, які постійно оновлюватимуться та поповнюватимуться, буде розміщений на сайті Укроборонпрому.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.