• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МОЗ планує вже з 2021 року розпочати виробництво ліків від небезпечних інфекційних хвороб

    Опубликовано: 2020-12-04 17:30:18

    Міністерство охорони здоров’я розробило проект розпорядження Кабінету міністрів щодо схвалення концепції державної цільової програми на 2021-2026 роки про створення і розвиток виробництва в Україні високоякісних ліків від небезпечних інфекційних хвороб. Про це під час брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко, передає кореспондент УНН.

    "Міністерством охорони здоров’я було розроблено проект розпорядження Кабінету міністрів "Про схвалення концепції державної цільової програми створення і розвитку внутрішнього виробництва високоякісних лікарських засобів для профілактики та лікування особливо небезпечних інфекційних хвороб та інших хвороб” для забезпечення потреби України на 2021-2026 роки. Даний проект розпорядження Кабінету міністрів розроблений з метою створення сприятливих умов для забезпечення епідемічного благополуччя України, протидії інфекційним захворюванням, спалахам епідемії, а також подолання кризового стану захворюваності на такі інфекційні захворювання, як грип усіх типів, кір, епідемічний паротит, ВІЛ/СНІД, туберкульоз, дифтерія, вірусні гепатити та інші”, - сказав Ігор Іващенко.

    Він зазначив, що також проект розпорядження направлений на протидію та забезпечення лікарськими засобами українців для протидії COVID-19.

    "На даний момент проект розпорядження опрацьовується центральними органами виконавчої влади", - додав Іващенко.

    Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я обговорило із представниками Європейського Союзу взаємодію у рамках програми "Східного партнерства" на період з 2021 по 2026 роки для подолання пандемії.

    Дар'я Панченко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.