• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МОЗ розпочало процес відновлення інституту вітчизняних вакцин – Степанов

    Опубликовано: 2020-10-26 17:30:27

    Міністерство охорони здоров’я за підтримки президента розпочало процес відновлення інституту вакцин в Україні. Про це повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає УНН з посиланням на пресслужбу МОЗ.

    “Президент налаштований повністю відновити в Україні виробництво вакцин. Ми говоримо не лише про COVID-19. Мова про вакцини, які використовуємо щороку згідно календаря щеплень. Ми їх щороку закуповуємо за кордоном, але у нас є можливість розпочати їх виготовлення в Україні. Водночас ми маємо своїх вчених, які здатні це все робити”, - наголосив Степанов.

    Окрім того, він підкреслив, що Україна цілком здатна займатися розробкою своєї вакцини - в державі є всі необхідні потужності, а також талановиті, професійні спеціалісти.

    “Якщо наші очікування збудуться, і дійсно обраний виробник буде готовий до виробництва за міжнародним стандартом, з міжнародним ліцензуванням - я думаю, що вже за рік ми зможемо отримати оригінальну українську вакцину проти COVID-19”, - зазначив Степанов.

    Нагадаємо, унікальна українська вакцина від коронавірусної хвороби COVID-19 може з'явитися через рік - після проведення всіх необхідних досліджень.

    Як заявляв Степанов, виготовлення вакцини в Україні буде повністю профінансоване державою.

    Нагадаємо, доклінічна фаза випробувань української вакцини-кандидата від COVID-19 завершена, вона має гарні перспективи.

    Анна Мурашко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.