• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент проводить нараду з питань розвитку туристичної галузі Тернопільщини

    Опубликовано: 2006-03-22 15:18:00

    Під головуванням Президента у Збаражі, на території Національного заповідника «Замки Тернопілля», відбувається нарада з питань розвитку туристичної галузі регіону та збереження й відновлення пам’яток архітектури малих міст Тернопільщини.

    У нараді беруть участь Ігор Ліховий, міністр культури і туризму, Павло Качур, міністр будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства, Іван Васюник, перший заступник Глави Секретаріату Президента, Іван Стойко, голова Тернопільської ОДА, Сергій Романюк, перший заступник міністра економіки, Володимир Матвійчук, заступник міністра фінансів, представники політичного й ділового активу області.

    Перед початком наради Глава держави ознайомився з проектами відновлення замків Тернопільщини, зокрема Збаразького замку.

    У своєму вступному слові Віктор Ющенко наголосив, що унікальний туристичний потенціал Тернопільщини має надзвичайно важливе значення для розвитку західного регіону України. Президент відзначив, що на цій території розташовано кілька десятків замків та фортець, подальша доля яких потребує вирішення на державному рівні, оскільки значна частина цих будівель перебуває в незадовільному стані. «Сьогодні в нас є нагода  сформувати рух зі збереження духовних архітектурних та історичних святинь регіону», – сказав В. Ющенко.

    Президент наголосив на необхідності повної ревізії обсягу першочергових робіт у цій сфері та консолідації зусиль органів центральної  і місцевої влади, бізнесу та громадськості. Йдеться як про безпосереднє проведення відновлюваних робіт, так і про їх фінансове забезпечення.

    При цьому В. Ющенко висловився за розвиток туристичної інфраструктури довкола історичних пам’яток.

    За словами Президента, сьогоднішня нарада має активізувати вирішення зазначених питань, а всі прийняті рішення необхідно донести до громадськості.

    Як зазначив Павло Качур, у 2006 р. на збереження історичних пам’яток Тернопільщини виділено 2,5 млн. грн., всього по Україні  – 25 млн. Уряд вважає за необхідне наступного року збільшити цю суму до 120 млн.

    На території області розташовано 3850 старовинних споруд. Серед них – третина всіх замків та фортець України, а також такі святині, як Почаївська Свято-Успенська Лавра і Зарваницький Марійський духовний центр.

    Інф. Офіційне інтернет-представництво Президента України

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.