• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ставки за кредитами для малого бізнесу знизилися на чверть - Данилишин

    Опубликовано: 2020-10-08 16:30:56

    Процентні ставки за кредитами банків для малого та мікробізнесу на сьогодні знизилися до рівня 15%, що на чверть нижче, ніж у грудні минулого року. Про це повідомив голова Ради НБУ Богдан Данилишин у Facebook, передає УНН.

    "Процентні ставки за кредитами банків в економіку продовжують знижуватися, відображаючи ефект від зниження ключової ставки НБУ. Зокрема, у серпні середньозважені процентні ставки банків за кредитами нефінансовим корпораціям вперше знизилися до однознакового рівня (9,8%), знизившись з початку року на 5,9 відсоткових пунктів. За кредитами малим та мікропідприємствам ставки банків знизилися до рівня 15%, що на чверть нижче, ніж у грудні минулого року", - вказав Данилишин.

    Також він вважає, що подальша реалізація державних програм підтримки економіки, зокрема програми "Доступні кредити 5-7-9", започаткованої Президентом, в межах якої на 5 жовтня 2020 року видано вже майже 10 млрд гривень кредитів, "продовжить сприяти зниженню ризиків кредитування малого та мікробізнесу в Україні та, відповідно, ставок за такими кредитами".

    Нагадаємо, голова Ради НБУ назвав умови стабілізації ситуації з виконанням бюджету у жовтні.

    Юлія Шрамко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.