• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні завершила роботу технічна місія МВФ

    Опубликовано: 2020-07-22 18:00:24

    В Україні завершила роботу місія технічної підтримки МВФ з питань податкової політики, експерти під час роботи аналізували останні зміни у податковому законодавстві щодо правил міжнародного оподаткування та обговорювали можливість реалізації програми одноразового добровільного декларування. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу уряду.

    “21 липня 2020 року завершила роботу місія технічної підтримки МВФ з питань податкової політики, яка протягом майже трьох робочих тижнів проходила у режимі відеоконференції за безпосередньої участі представників Міністерства фінансів України. Обсяг роботи Місії передбачав аналіз останніх змін у податковому законодавстві щодо правил міжнародного оподаткування, зокрема тих, що запроваджені Законом України від 16.01.2020 № 466-IX “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві”, - йдеться у повідомленні.

    Повідомляється, що експерти розглянули головні податкові нововведення в контексті імплементації Плану дій BEPS:

    запровадження правил контрольованих іноземних компаній, інструменти запобігання ухиленню від сплати податків та необґрунтованого використання податкових пільг;
    удосконалення правил визнання постійних представництв;
    удосконалення правил контролю за трансфертним ціноутворенням.

    “Окремо обговорювалися особливості можливої реалізації в Україні з урахуванням досвіду інших країн програми одноразового добровільного декларування”, - вказано у повідомленні.

    Зазначається, що під час роботи були надані коментарі щодо окремих аспектів імплементації зазначених новацій, орієнтуючись на світовий досвід застосування цих інструментів податкової політики.

    Нагадаємо, раніше у НБУ заявили що затримки отримання грошей МВФ і Світового банку не буде.

    Дар'я Панченко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.