• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У першому кварталі державні банки отримали 11 млрд грн прибутку

    Опубликовано: 2020-06-18 16:30:29

    За підсумками І кварталу 2020 року банки державного сектору отримали прибуток у розмірі 11,1 млрд грн (на 37% більше, ніж за відповідний період минулого року (8,1 млрд грн), з нього 94%, або 10,4 млрд грн - прибуток АТ КБ "ПриватБанк". Про це повідомляє УНН з посиланням на Міністерство фінансів України.

    Зазначається, що в І кварталі цього року спостерігалось збільшення розміру активів банків державного сектору, в основному, за рахунок зростання обсягу міжбанківських кредитів на 25%, або на 22 млрд грн, фінансових активів, що рефінансуються НБУ на 13%, або 19 млрд та обсягу кредитів та заборгованості клієнтів на 5%, або 12 млрд грн.

    Звітний квартал також характеризувався зростанням коштів клієнтів (на 6%, або на 35 млрд грн), яке відбулось внаслідок збільшенням обсягів коштів фізичних осіб – на 9%, або на 30 млрд грн (зростання коштів юридичних осіб склало 0,5%, або 1,2 млрд грн).

    Нагадаємо, уряд підтримав пропозиції щодо зміни умов програми "Доступні кредити 5-7-9%".

    Денис Масліков

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.