• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українцям рекомендують вакцинуватися від пневмококової інфекції, щоб вберегтися від COVID-19

    Опубликовано: 2020-05-29 17:00:18

    Станом на 1 травня 2020 року в Україні від пневмококової інфекції вакцинувалися 1 135 людей. Людям рекомендують вакцинуватися від цієї інфекції, адже вона провокує розвиток бактеріальних пневмоній, що під час пандемії коронавірусу є критичним фактором. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Центру громадського здоров’я України.

    "Станом на 1 травня 2020 року в Україні від пневмококової інфекції вакцинувалися 1 135 людей. Повторно імунізувалися — 552 особи. Людям віком від 65 років або з хронічними захворюваннями рекомендовано вакцинуватися від пневмококової інфекції. Саме ця інфекція провокує розвиток бактеріальних пневмоній, що під час пандемії COVID-19 є критичним фактором", - йдеться у повідомленні.

    Зазначається, що щороку у світі реєструють 1,6 млн летальних випадків внаслідок пневмококових захворювань.

    "Пневмококова інфекція передається від людини до людини повітряно-краплинним шляхом. Пневмокок є збудником інвазійних і неінвазійних захворювань: бактеріємії, сепсису, менінгіту, пневмонії, бронхіту, гострого середнього отиту. Захиститися від захворювання можна завдяки вакцинації. В Україні щеплення проти пневмококових захворювань відноситься до рекомендованих. Це означає, що вакцину можна придбати за власний кошт", - зазначили у повідомленні.

    Нагадаємо, в Україні на 9 годину 29 травня зафіксовано вже 22 811 випадків коронавірусного захворювання COVID-19.

    Антоніна Карташева

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.