• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Донецькій області відкрито два нових заклади для ветеранів

    Опубликовано: 2006-03-13 11:21:00

    Голова Донецької обласної державної адміністрації Вадим Чупрун та перший заступник міністра труда і соціальної політики України Павло Розенко відкрили будинок-інтернат для людей похилого віку та інвалідів в м. Красний Лиман і клуб ветеранів війни та праці в м. Артемівськ.

    В церемоніях відкриття також взяли участь заступники голови Донецької обласної державної адміністрації Юрій Хіврич і Олександр Братанов, керівництво міст Красний Лиман та Артемівськ, ветерани та громадськість.

    „Для мене велика честь брати участь у церемонії відкриття установ для громадян похилого віку та ветеранів війни та праці. Нажаль, подібних об’єктів в Україні відкривається дуже мало – лише декілька за останні роки. І мені дуже приємно, що в Донецькій області знаходять кошти на проведення заходів, спрямованих на соціальний захист ветеранів, та відкривають подібні заклади,” – відзначив у привітальному слові Павло Розенко.

    В нових закладах створені всі відповідні умови обслуговування, надання необхідної допомоги та організації відпочинку ветеранам та громадянам похилого віку.

    „Відкриття будинку для людей похилого віку та інвалідів в Красному Лимані, початок роботи клубу для ветеранів війни та праці в Артемівську – це символи нашої вдячності ветеранам війни за мирне небо над головою та життя у вільній країні, а ветеранам праці – за економічну велич нашої держави, що була відбудована з післявоєнного попелу. Турбота про людей старшого покоління – це наш святий і почесний обов’язок. Донецька облдержадміністрація робить і буде робити все необхідне для забезпечення гідного рівня життя наших громадян”, – підкреслив Вадим Чупрун.

    Довідка:

    В системі соціального захисту Донецької області функціонує 20 будинків для громадян похилого віку та інвалідів, в яких на повному державному забезпеченні проживають 6 тис. ветеранів війни та праці.

    Про будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів в м. Красний Лиман

    Сесією обласної ради від 30 січня 2004 року було ухвалено рішення про передачу на баланс головного управління праці та соціального захисту населення Донецької обласної державної адміністрації основних засобів Відділкової лікарні на ст. Красний Лиман Донецької залізниці з метою використання їх у подальшому як будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів на 100 ліжко-місць.

    Сесією обласної ради від 9 лютого 2006 року прийнято ухвалене рішення про створення Краснолиманського будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів на 100 ліжко-місць, в тому числі геріатричне відділення на 50 ліжко-місць.

    Мешканці будинку-інтернату будуть жити в одно- та двомісних комфортабельних кімнатах, обладнаних сучасними меблями та внутрішнім телефонним зв’язком. Кімнати для відпочинку обладнані м’якими меблями та телевізорами.

    В будинку-інтернату діють стоматологічний, фізіотерапевтичний, маніпуляційний кабінети, що забезпечені найсучаснішим устаткуванням.

    Про клуб для ветеранів війни та праці в м. Артемівськ

    Клуб створений у спеціально виділеному та відремонтованому приміщенні міського будинку культури. Новий клуб буде об’єднувати клуб ветеранів війни та клуб ветеранів праці, що діють в Артемісвьку та об’єднують більше 200 ветеранів.

    У новоствореному клубі будуть проходити репетиції хорових колективів ветеранів, передбачені проведення щомісячних вечорів відпочинку, поздоровлення ветеранів з ювілеями та Днями народження.

    Особливу увагу під час роботи клубу планується приділити проведенню тематичних зустрічей ветеранів з молоддю міста, спрямованих на патріотичне виховання молодого покоління

    Інф. Урядовий портал

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.