• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стартував Міжнародний онлайн арт-проєкт «DIFFERENT X»

    Опубликовано: 2020-05-04 14:38:01

    Ура! Онлайн арт-проєкт стартував! 21 століття несе нам свої сюрпризи і можливості, карантин накладає свої обмеження, ну а наш девіз - "Краса врятує світ!"
     
    МВЦ Музею історії міста Києва та Ірина Федоренко (SEMIRA)
    представляє
    Міжнародний онлайн арт-проєкт
    «DIFFERENT X»
    2.05.2020 – 16.05.2020

    «Different Х» – це міжнародний онлайн арт-проєкт, у якому беруть участь автори з різних країн та куточків України, сьогодні ми раді представити вам імена наших митців:

    Віктор та Наталья Проданчук (Львів, Україна), Меріен Морей (Київ, Україна), Афіф Ага (Угарит, Сирія), Ірина Федоренко (SEMIRA) (Київ, Україна), Андрій Копчак (Трускавець, Україна), Карлос Гарсія Лахос (Сарагоса, Іспанія), Оксана Охапкіна (Київ, Україна), Віктор Лисинюк (Умань, Україна), Данило Туркін (Exculat Terrantes) (Краматорськ, Україна), Храпчинська Аліна (Харків, Україна), Оксана Третьякова (Київ, Україна), Клаудіо Росаті (Люксембург), DatFarmer (Київ, Україна).

    Арт-проєкт «Different Х» – про різне мистецтво: різних художників з різними цілями та ідеями, які живуть в різних куточках світу, розмовляють різними мовами, по-різному відчувають життя та відтворюють його у різних техніках. Але об’єднує їх у цей непростий час неймовірна любов до мистецтва, до прекрасного і прагнення зробити цей світ трішечки кращим. Кожен з них створює МИСТЕЦТВО та КРАСУ, а краса, як відомо, врятує світ! Тож запрошуємо вас роздивитися роботи митців і долучитися до обговорення теми, яку ми задали для всіх учасників проєкту: як краса врятує світ? Дискусія буде проходити онлайн в події у Фейсбуці, приєднуйтесь до обговорення, адже таким чином кожен з нас стає частиною цього проєкту!

    Кураторка арт-проєкту – Ірина Федоренко (SEMIRA).

    Сучасна українська художниця, мистецтвознавець. Народилася в Маріуполі, живе та працює в Києві. SEMIRA – творчий псевдонім мисткині.

    В своїй творчості Ірина поєднує різні техніки і художні прийоми, працює в багатьох стилях та жанрах, постійно експериментує. Зокрема захоплюється живописом на старому антикварному папері, використовуючи різноманітні художні матеріали: акварель, чорнила, туш.

    Серед художніх жанрів Ірина приділяє особливу увагу портретам, оскільки дуже любить малювати очі. За словами художниці, глибокий погляд деяких людей є нескінченним джерелом натхнення для неї. Зображення облич та очей якнайкраще передають особливості натури та внутрішній світ персонажа, його почуття та емоції.

    Ірина Федоренко – учасниця багатьох колективних виставок живопису в художніх галереях і музеях України, країн СНД та Європи, США. Авторка більш як десяти персональних проєктів. Її роботи знаходяться в приватних колекціях України, країн Європи та Америки, зокрема в Музеї історії Києва, Музеї української культури в Словаччині, Музеї сучасного мистецтва Енді Воргола та в приватній колекції його родини.
     
    Пропонуємо ознайомитись з роботами митців: http://www.kyivhistorymuseum.org/uk/vystavkovi-proekty/different-x-mizhnarodniy-onlayn-art-proyekt-different-x-international-online-art-project.html

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.