• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міністерство транспорту та зв’язку України шукає можливості перенаправлення вантажів з українсько-молдовського кордону

    Опубликовано: 2006-03-07 16:15:00

    Для розв’язання ситуації, що склалася на кордоні України та Придністровського регіону Республіки Молдова, Мінтрансзв’язку України та Укрзалізниця проводять переговори з вантажовласниками та експедиторськими фірмами щодо можливості перенаправлення вантажів через порт Ізмаїл та частково на перехід Могилів-Подільський.

    Як повідомлялось, згідно з домовленостями, визначеними у спільній заяві Прем’єр-міністрів України та Республіки Молдова від 30 грудня 2005 року, починаючи з 03.03.2006 року Держмитслужба України здійснює митне оформлення товарів та транспортних засобів, що ввозяться в Україну з Республіки Молдова, тільки на підставі митних документів Республіки Молдова.

    У відповідь на це придністровською стороною припинено прийом по станціях Кучурган та Слобідка залізничних потягів на порт Рені та транзитом на Румунію.

    Через це по прикордонному переходу Кучурган, станом на 06.03.2006 року, на території України очікували передачі 1707 вагонів, в тому числі 558 вагонів призначенням в порт Рені.

    З метою активнішого розвитку міжрегіонального співробітництва у Придунайському регіоні  та для збільшення обсягів перевезень, Міністр транспорту та зв’язку України Віктор Бондар виступив з ініціативою прискорити початок будівництва залізничної гілки від Ізмаїла до порту Рені, передбаченого “Комплексною програмою утвердження України, як транзитної держави у 2002-2010 роках”.

    За попередніми даними інституту „Одесазалізничпроект” вартість будівництва залізничної гілки довжиною близько 50 кілометрів може скласти майже 275 млн. дол. США.  Таким чином , буде організовано пряме залізничне внутрішнє сполучення ( без заїзду на територію Молдови та митних і прикордонних перевірок) для 150 тисяч громадян України, мешканців прикордонних районів Одеської області.

    Інф. Міністерство транспорту та зв’язку України

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.