• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Реалізація програми співпраці між МОП та Україною на 2006-2007 роки "Гідна праця в Україні"

    Опубликовано: 2006-03-06 10:31:00

    За словами міністра праці та соціальної політики, передбачається здійснити низку заходів, спрямованих на розвиток соціального діалогу, шляхом навчання людей на всіх рівнях.

    Іван Сахань зазначив, що необхідно, аби безпосередні учасники з боку як роботодавців, профспілок, так і уряду розуміли соціальний діалог не як умову ультиматуму, а як діалог. Внаслідок цього діалогу відбуваються зближення позицій сторін і приймаються рішення, які дають можливість розвивати економіку країни, а не заганяти її у глухий кут.

    Міністр повідомив, що планується низка заходів, пов’язаних із сприянням розвитку зайнятості населенню, зокрема, розв'язання проблеми трудової еміграції людей за кордон, опрацювання підходів для соціального захисту цієї категорії громадян. Ця проблема сьогодні суттєва для України.

    Іван Сахань вважає, що мова йтиме також про організацію спільних дій з Міжнародним Бюро Праці стосовно навчання категорій працівників, які зайняті безпосередньо проблемами розвитку колективних договорів. На сьогодні колективні договори в Україні охоплюють 80-85% людей праці. Але чимало з цих колективних договорів не виконуються належним чином. Зокрема, не організовано контроль щодо виконання цих договорів. Внаслідок цього працюючі люди в Україні втрачають ті форми соціального захисту, які притаманні для країн з розвинутою економікою.

    На питання щодо учасників програми, Міністр пояснив, що безпосередньо на рівні держави мова йде про розвиток соціального діалогу, який уже сформований законодавством, тобто на рівні уряду України, на рівні об’єднань профспілок і на рівні об’єднань роботодавців України.

    За словами Міністра, ці структури вже зараз мають певний досвід роботи, зокрема, щодо укладання генеральної угоди, управління фондами соціального страхування, роботи в тристоронній раді, яка буде називатися національною соціально-економічною радою. На рівні областей це будуть ті ж об’єднання роботодавців, профспілок і місцевих обласних адміністрацій.

    Така програма дасть можливість українському робітнику організовувати працю на рівні європейських зразків. Передусім це підвищення соціальних гарантій та їхнє реальне забезпечення.

    Співпраця з Міжнародним Бюро Праці почалася ще п’ять років тому. Зараз настав час визначити подальші дії, які дозволять просуватися вперед. І цей документ із загальних форм співпраці переводить співпрацю з Міжнародним Бюро Праці в практичну площину, що для України є надзвичайно важливим. „Головна мета реалізації цієї програми – наголосив міністр праці. - гідна праця в Україні. Ми маємо певні позитивні зрушення, але сказати про те, що в Україні немає проблем в сфері праці, в сфері трудових відносин, - це було б неправильно. Тому втілення цієї програми дозволить нам просунутися вперед в організації соціального діалогу”.

     Інф. Міністерство праці та соціальної політики

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.