• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Надія Дєєва: «Система і єдність у роботі - запорука економічного успіху»

    Опубликовано: 2006-03-06 10:14:00

    28 лютого відбулось зібрання профспілкового активу області з участю голови облдержадміністрації Надії Дєєвої та представників Союзу промисловців та підприємців. Перед початком зібрання губернатор провела коротку прес-конференцію з журналістами

    Головна відмінність минулого року - рекордні зрушення в економічній сфері, яких вдалось досягти завдяки спільним зусиллям та єдності обласної влади з профспілками.

    «Протягом минулого року та на початку цього як в економічному розвитку, так і у відношенні суспільства до закону відбулося ряд позитивних зрушень», - зазначила Надія Дєєва.

    Перше - це законослухняність пересічних громадян, керівників підприємств, місцевих органів влади. Це відобразилось і на надходженні коштів, і на фінансовому забезпеченні фактично всіх соціальних програм. Саме це дало можливість ре­гіону не тільки виконати всі заплановані заходи минулого року, але й забезпечити залишок коштів на початок бюджетного року.

    Друге суттєве зрушення, як зазначила губернатор, відбулось у сфері підприємництва. Кількість підпри­ємств, що сплачували зарплату меншу від мінімальної, із 12 тисяч зменшилось до 2,4 тисячі.

    Також біль­шість центра­лізованих видатків, що фінансувалися міністерствами та відомствами, тепер передані на місця з відповідним фінансовим ресурсом. Для Дніпропетровщини він збільшився з 50 до 100 млн. грн. і повинен працювати на житлово-комунальне господарство.

    Метою зібрання профспілок області стало налагодження конструктивного діалогу, який допоможе скоординувати спільні дії з обласною владою та роботодавцями. А також обговорення результатів співпраці по виконанню Угоди між облдержадміністрацією, профспілками та роботодавцями.

    Виступ Надії Дєєвої на зібранні профактиву був присвячений головній відмін­ності минулого року - рекордним зрушенням у економічній сфері, яких вдалося досягти завдяки спільним зусиллям та єдності обласної влади з профспілками. За минулий рік приріст обсягів виробництва склав 7,4%. При такому показнику вдвічі збільшився фінансовий результат усіх підприємств та організацій області. Фінансовий результат перевищив показники трьох попередніх років. Дніпропетровськ ви­йшов на друге місце після Києва по збільшенню інвестицій. Все це, звичайно, позитивно позначилося на надходженнях та виконанні соціальних програм.

    У своєму виступі заступник голови обласного об'єд­нання профспілок Георгій Скляров поставив ряд питань, які потребують вирішення спільного з обласною владою. Це - зменшення заборгованості по зарплаті, охорона праці, споживчий ринок тощо.

    Надія Дєєва зауважила, що всі ці питання знаходяться на контролі в облдержад­міністрації. А при спільних зусиллях разом із профспілковим активом вони знайдуть своє позитивне вирішення.

    Інф. Прес-служба голови  облдержадміністрації

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.