• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Юрій Єхануров заявляє про необхідність якнайшвидшого вирішення питань поліпшення управління в агропромисловому комплексі

    Опубликовано: 2006-03-03 16:24:00

    Одним з ключових завдань у реформуванні агропромислового комплексу Прем’єр-міністр України Юрій Єхануров вважає вирішення питань управління галуззю. Про це Глава Уряду заявив, відкриваючи в Черкасах нараду з питань розвитку агропромислового комплексу. "Одна з серйозних тем - це тема управління, тобто менеджменту і кваліфікованих працівників в агропромисловому комплексі. Тих фахівців, які при сучасному агропромисловому господарстві мають забезпечити всю цю роботу", - зазначив Прем’єр-міністр.

    За його словами, сьогодні в агропромисловій галузі проходить зміна поколінь, яка не забезпечена належним чином молодими кваліфікованими кадрами. "Ми каміння розкидували, а тепер треба його збирати. Дуже важко збирати це каміння", - зазначив Прем’єр-міністр, підкресливши, що вже найближчим часом буде мати розмову з міністром освіти та науки Станіславом Ніколаєнком щодо профтехосвіти і того, як відновити належну підготовку фахівців для села.

    Розпочинаючи нараду з питань АПК, Юрій Єхануров закликав її учасників звернути увагу на становлення приватних сільськогосподарських підприємств. „Я пам’ятаю радість на початку 90-х років, коли почав створюватися перший приватний сектор. Зараз в таких господарствах пішли зворотні процеси. Ми маємо визначити, що уряд має зробити в цьому напрямку”, - зазначив він.

    Юрій Єхануров наголосив, що на нараді слід розглянути весь комплекс аграрних питань, в тому числі й підготовку до весняно-польових робіт та наявність ресурсів для належного їх проведення. Після відвідання двох господарств Черкащини глава Уряду висловився за те, щоб розповсюдити їх досвід по всій Україні.

     Інф.  Прес-служба Прем’єр-міністра України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.