• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Підприємці виплатили “в конвертах” понад два мільйони гривень

    Опубликовано: 2006-03-03 15:06:00

    Співробітники управління податкової міліції та управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ДПА у Дніпропетровській області спільно з прокуратурою Самарського району м. Дніпропетровська припинили протиправну діяльність підприємців, які платили своїм робітникам зарплату “в конвертах”.

    38-річний житель Кривого Рогу Сергій Ш. та 55-річний мешканець Апостолівського району Дніпропетровської області Анатолій Ч. працювали директорами двох приватних фірм. Минулого року вони орендували виробничу ділянку на одному з дніпропетровських режимних підприємств, де і налагодили “виробництво” металобрухту.  Сировиною для переробки служило списане промислове обладнання, що раніше належало одній з енергетичних компаній. Реалізовувався металобрухт підприємствам Дніпропетровського і Криворізького регіонів за фальсифікованими документами.

    “Виробництвом” металобрухту займалися загалом понад 80 осіб, отримуючи за це 100-150 грн. на день. Жоден з них не був офіційно працевлаштований, тому вся заробітна плата виплачувалася “в конвертах”. При цьому виробничі травми, одержані найманими працівниками, оформлялися в лікарняних листках як травми побутові. Нерідко людину, що проробила кілька днів, звільняли взагалі без будь-якої оплати.

    За попередньою оцінкою загальна сума виплаченої “в конвертах” зарплати перевищила 2 млн. грн., у результаті чого бюджет недоотримав близько 300 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб.

    За вказаним фактом порушено кримінальну справу.

    За матеріалами податкової міліції  ДПА у Дніпропетровській області.

    Інф. Департамент  інформаційної  політики та масово-роз’яснювальної  роботи ДПАУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.