• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Національний комітет з промислового розвитку має продовжити свою роботу

    Опубликовано: 2020-02-04 15:47:56

    Протягом другої половини 2019 року в Україні спостерігається зниження темпів промислового виробництва, що супроводжується нарощуванням негативного сальдо у зовнішній торгівлі, суттєвим  відтоком кваліфікованих кадрів та зниженням  якості трудового потенціалу у промисловості. Очевидно, що одним з антикризових заходів має стати підвищення ефективності державного управління у цьому визначальному сегменті економіки. 
    Як відомо, урядом у 2016 році було утворено Національний комітет з промислового розвитку,  яким було започатковано низку напрацювань щодо подолання негативних тенденцій деіндустріалізації України, збільшення частки високотехнологічних галузей промисловості у формуванні ВВП. Згодом комітет припинив свою роботу. 
     УСПП звернувся з листом до Прем’єр-міністра країни О.Гончарука, де йдеться про необхідність продовження діяльності цього органу на чолі із Прем’єр-міністром України.  Це друге звернення до очільника уряду щодо зазначеної проблеми, перше було спрямоване в КМУ  в листопаді минулого року. 
    «Ми вимагаємо продовження діяльності Національного комітету з промислового розвитку. Падіння індустріального виробництва на 8,3% в грудні 2019р., криза в високотехнологічних галузях (падіння в сфері машинобудування за результатами минулого року – 5,6%), зростання за рік дефіциту зовнішньої торгівлі товарами на 10% – такі негативні результати потребують невідкладних і дуже ефективних заходів. 14 лютого на спільному засіданні правління УСПП та Антикризової ради громадських організацій за участі вітчизняних об’єднань та галузевих асоціацій промисловців та  підприємців  проблеми промисловості будуть ретельно обговорюватися», – наголосив президент УСПП Анатолій Кінах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.