• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент бере участь у Всеукраїнській нараді з питань реформування ЖКГ

    Опубликовано: 2006-03-02 12:50:00

    Президент Віктор Ющенко бере участь у Всеукраїнській нараді з питань першочергових заходів, спрямованих на реформування житлово-комунального господарства.

    На нараді також присутні Павло Качур, міністр будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства, Станіслав Сташевський, перший віце-прем’єр-міністр, Іван Васюник, перший заступник Глави Секретаріату Президента, представники місцевої влади та органів самоврядування, керівники підприємств галузі, керівники об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, представники громадськості.

    На початку засідання Павло Качур представив концепцію, розроблену його міністерством, яка містить конкретний перелік заходів реформи. Документ підготовлено відповідно до Закону «Про загальнодержавну програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2004-2010 роки» від 24.06.2004 р. та на виконання доручень Глави держави.

    За словами Президента, йдеться про робочий документ з «дуже чітким календарним графіком».

    Глава держави наголосив, що комунальні послуги належать до тих, які мають бути доступними для кожної людини, відтак реформа галузі стосується всього суспільства. «Фаховий аналіз показує – ми потребуємо глибоких структурних змін у секторі комунальних послуг. Косметичне лікування тут нікому не допоможе», – сказав В. Ющенко. Наявна модель ЖКГ, на його переконання, «не може ефективно працювати, оскільки базується на явно неправильних правилах гри».

    Серед ключових завдань реформи Президент назвав перехід на ринкові принципи, внаслідок чого зросте якість комунальних послуг.

    Президент закликав учасників наради не політизувати реформу й підходити до цього питання виключно з професійної точки зору.

    Інф. Прес-служба Президента України

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.