• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українська верхова – перша в Україні та Європі

    Опубликовано: 2006-03-02 11:37:00

    Однією з галузей, які піднімають показники сільського господарства України є конярство. За результатами міжнародних кінноспортивних змагань 2005 року український майстер спорту Юрій Ковшов на жеребцях української верхової породи Ареал (Созівський кінний завод Харківської області) та Мєхол (Олександрійський кінний завод Кіровоградської області) зайняв перше місце у Центральноєвропейському міжнародному рейтингу.

    Підготовкою та тренінгом української верхової займаються в Головному селекційному центрі з конярства Міністерства аграрної політики України. Ця порода – єдина експортно-конкурентноздатна в нашій країні. Нині, за даними Директорату країн Європейського союзу з сільського господарства, вона  посіла 7 місце у світовому рейтингу порід коней. Показник дуже високий, адже за перемогу боролася не одна сотня країн, представляючи різні породи.

    Прес-служба Мінагрополітики України







    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.