• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • За 11 місяців Запоріжгаз інвестував в мережі регіону понад 76,4 млн грн

    Опубликовано: 2019-12-18 13:00:04

    Основними статтями витрат стали заходи з реконструкції мереж, заміни непридатних лічильників газу та забезпечення роботи аварійно-диспетчерської служби.

    З початку року обсяг інвестицій компанії в газорозподільні мережі Запорізького регіону у 2019 році перевищив 80 млн грн. Основними статтями витрат стали заходи з реконструкції мереж, заміни непридатних лічильників газу та забезпечення роботи аварійно-диспетчерської служби компанії, как сообщает сайт новостей финансовых рынков Украины и мира Elcomart.ua.

    Протягом року здійснено реконструкцію 25 ГРП із повною заміною обладнання на суму 6,1 млн грн. Відремонтовано 12 ГРП вартістю 1,27 млн грн, встановлено 84 повністю нових шафних пунктів на 11 млн грн, а також здійснено заміну станцій катодного захисту та анодних заземлювачів.

    Водночас було розроблено та впроваджено в експлуатацію програмне забезпечення для дистанційного керування та моніторингу роботи станцій катодного захисту, що дозволило зменшити експлуатаційні витрати на обслуговування майже на 700 тисяч грн. Тепер в компанію надходить оперативна інформація про стан роботи засобів хімзахисту.

    "На сьогодні для нас одна з головних задач — модернізація та реконструкція мереж, приведення їх у відповідність до сучасного попиту. Це дозволить зменшити витрати газу та витрати на утримання системи. Ми запровадили телеметрію на станціях катодного захисту. Таке обладнання збільшить ресурс роботи підземних сталевих газопроводів. А для наших клієнтів — підвищить безпеку газопостачання", — говорить технічний директор АТ "Запоріжгаз" Тетяна Бузовська.

    Загалом на сьогодні компанія обслуговує майже 10 тисяч км мереж, 1,5 тисяч одиниць газорегулюючого обладнання (ГРП/ШРП), 626 станцій катодного захисту, понад 50 тисяч комбінованих будинкових регуляторів тиску. До кінця 2019 року компанія планує інвестувати в мережі ще близько 7 млн грн.

    Инф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.