• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Унікальну ікону XIV століття продали у Франції за 6 млн євро

    Опубликовано: 2019-12-02 18:00:37

    Унікальний витвір мистецтва XIV століття - “Мадонну з немовлям на троні”, атрибутовану як твір Майстра Вишебродського вівтаря, придбав нью-йоркський Метрополітен-музей за 6,2 мільйона євро на аукціоні у Франції. Про це УНН повідомляє з посиланням на Радіо Свобода.

    Ця ікона вперше була виставлена на торги.

    Майстер Вишебродського вівтаря - ключова фігура Північного Відродження. Безперечними вважаються лише дев’ять вівтарних образів (до 1350 року) з цистерціанського монастиря у Вищому Броді (Південна Чехія). Тільки чотири з них визнані безпосередньо творами Майстра, а не його учнів.

    Експертизу проводили куратор празької Національної галереї Ольга Пуйманова і фахівець з готичного живопису Чеського інституту історії мистецтв у Празі Ян Кліпа.

    Щоб отримати придбаний шедевр, музею Метрополітен ще потрібен експортний сертифікат. За французькими законами, Франція може перекупити проданий з молотка шедевр, якщо заплатить за нього встановлену на аукціоні ціну.

    Нагадаємо, випадково знайдену у Франції картину 13-го століття продали за 24 млн євро.

    Юлія Шрамко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.