• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Наступного року держава виплатить на лікування українців 72 млрд грн за 6 видами меддопомоги

    Опубликовано: 2019-11-08 16:30:17

    Майже 64% коштів, запланованих на охорону здоров'я в Державному бюджеті-2020, підуть на Програму медичних гарантій із забезпечення 6 видів безкоштовної медичної допомоги пацієнтам в Україні: первинну, спеціалізовану амбулаторну, госпітальну, екстрену, паліативну та реабілітацію, а також реімбурсацію лікарських засобів. Про це повідомила Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька під час пресконференції у Дніпрі, передає УНН з посиланням на пресслужбу уряду.

    "Трансформація системи охорони здоров'я виходить на другий етап - ми починаємо працювати із закладами спеціалізованої допомоги, які з квітня 2020 року будуть отримувати кошти з державного бюджету за контрактом з НСЗУ. Ми запланували 113,3 млрд грн на медицину в Державному бюджеті наступного року, з яких майже 64% підуть на програму медичних гарантій. Вона гарантуватиме, зокрема, безоплатні пологи, лікування інсультів, інфарктів та неонатальну допомогу. Мова йде про найпоширеніші хвороби та стани, які впливають на якість і тривалість життя", - зазначила міністр.

    За словами голови Національної служби здоров'я України Олега Петренка, Програма медичних гарантій запрацює у повному обсязі з 1 квітня 2020 року. НСЗУ планує спрямувати 72 мільярди гривень медичним закладам у наступному році за послуги, які держава гарантуватиме пацієнту безоплатно. Всі громадяни країни та особи, прирівняні до них, зможуть користуватися такими медичними послугами. Субвенція на утримання медичних закладів не передбачена.

    До переліку медичних послуг увійдуть первинна, вторинна (спеціалізована), третинна (високоспеціалізована), екстрена та паліативна медична допомога, реабілітація, вагітність і пологи, а також медична допомога дітям до 16 років.

    У межах Програми медичних гарантій НСЗУ буде здійснювати закупівлю інсулінів та оплату гемодіалізу. Лікування інсультів та інфарктів, пологи та неонатологічна допомога, ендоскопічні послуги для раннього виявлення раку і мамографія будуть оплачуватися за підвищеними тарифами пріоритетних послуг.

    Нагадаємо, у проекті Держбюджету передбачалось, що загальні видатки на охорону здоров’я складуть 108 млрд грн, що на 9,8 млрд більше, ніж у 2019 році. Зокрема, на медичну субвенцію заплановано виділити 14,6 млрд грн, на реалізацію програми медичних гарантій для первинної, екстреної, вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги, реімбурсації вартості лікарських засобів передбачено 72,1 млрд грн, на централізоване придбання медикаментів та медичних виробів - 6,6 млрд грн, на лікування громадян за кордоном - 0,7 млрд грн.

    Марія Мамаєва

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.