• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Роботодавці провели зустріч в парламенському Комітеті з соціальної політики

    Опубликовано: 2019-10-02 09:00:09

    Представники Об’єднання організацій роботодавців України (ООРУ) та Українського союзу промисловців і підприємців провели робочу зустріч із членами парламентського  Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. Президент ООРУ та УСПП Анатолій Кінах обговорив із керівницею комітету, народним депутатом  Галиною Третяковою нагальні питання, які турбують бізнес і громадські організації.

    Сторони підкреслили необхідність підсилення соціального діалогу, у даному випадку – між законодавчою гілкою влади та структурованою бізнес-громадою України, роботодавцями і профспілками.

    Було відзначено, що в ключових документах – програмах дій  Президента, уряду, проекті держбюджету на наступний рік тощо – повинна бути закладена основа для стабільного економічного зростання, розвитку внутрішнього ринку, створення умов для нових робочих місць та ін.

    З позицією роботодавців глава Комітету погодилася цілком та розповіла: в проекті держбюджету закладені конкретні цифри тих зобов’язань, які бере на себе держава  в соціальній сфері.

    Анатолій Кінах наголосив: у пріоритеті національної політики має бути збереження і розвиток трудового потенціалу країни. За різними даними, майже 9 млн. наших співвітчизників шукає заробітків за кордоном, де об’єктивно є вищою як заробітна плата, так і соціальні стандарти. Відтак, Україна має удосконалювати свій ринок праці, і без зростання бізнес-активності, сучасної промислової політики, інвестицій та більш доступних кредитів для індустрії тут не обійтися.

    Також сторони обговорили необхідність подальшого удосконалення пенсійної системи (особливо другого рівня накопичувальної), Трудового кодексу, відновлення роботи Національної тристоронньої соціально-економічної ради.

    «Роботодавці зацікавлені в модернізації Трудового кодексу – ця робота має здійснюватися в тісній комунікації із експертами, спеціально створеними робочими групами, де мають бути представлені всі сторони соціального діалогу», - запевнив президент УСПП.

    ООРУ та УСПП також підкреслили потребу удосконалення роботи Фондів соцстрахування, особливо в частині адресності та ефективності надання допомоги у випадках безробіття, травм, отриманих на виробництві тощо.

    Сторони домовилися про тісні комунікації в подальшому – як вже з окреслених вище питань, так і тих, що виникатимуть в процесі діалогу та співпраці роботодавців із парламентськими, а також урядовими  структурами.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.