• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Бізнес-кола України та Молдови домовились про посилення співпраці

    Опубликовано: 2019-08-29 15:14:13

    У рамках робочого візиту до Республіки Молдова президент УСПП Анатолій Кінах взяв участь у засіданні Національного конгресу промисловців і підприємців Молдови.

    Нагадаємо, УСПП та НКППМ реалізують спільну партнерську угоду, спрямовану на нарощування інвестиційного співробітництва, розвитку бізнес-контактів між державами.

    Президент Національного конгресу  Василь Тарлєв відмітив, що в двосторонній економічній співпраці країн є можливості для активізації співробітництва. Товарообіг між країнами в річному його вимірі (1 млрд. доларів) – не відповідає потенціалові держав.

    Анатолій Кінах зазначив, що підприємцям як України, так і Молдови потрібно об’єднувати зусилля по виходу на треті ринки, а також, по можливості, реалізовувати спільні проекти, що стосуються модернізації промисловості.

    Обопільний інтерес є в галузях переробної індустрії, виробництві сільськогосподарських машин, модернізації інфраструктури, банківській, фінансовій сферах.

    Сторони вирішили провести в 4 кварталі 2019 року спільне засідання, на якому будуть конкретизовані сучасні двосторонні проекти у названих сферах. Серед першочергових планів – створення   постійно діючого українсько-молдовського торгового дому.

    УСПП та НКППМ домовились створити також постійно діючу ділову раду, куди будуть  запрошені Торгово-промислові палати країн та інші бізнес-асоціації. Саме вона координуватиме усі економічні, коопераційні, інвестиційні проекти двостороннього співробітництва.

    Окрім того, бізнес обох країн зацікавлений в пришвидшеній адаптації економік до стандартів і регламентів ЄС. Нагадаємо, Молдова також знаходиться на євроінтеграційному шляху, відтак співпраця між країнами може сприяти як покращенню міжнародного іміджу, спільному виходу на ринки третіх країн, так і реальним результатам в двосторонній торгівлі, інвестиційному співробітництву.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.