• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Парламентський комітет з промислової політики та підприємництва має залишитися

    Опубликовано: 2019-08-22 08:49:42

    В УСПП вважають ідею ліквідації парламентського комітету з промислової політики та підприємництва помилковим кроком. В країні немає ні дієвої стратегії щодо розвитку індустрії, малого та середнього бізнесу, ні центрального органу влади, котрий би опікувався цими питаннями. Профільний комітет у Верховній Раді має відстоювати пріоритети промислового розвитку, формування привабливого ділового та інвестиційного клімату в Україні. Це природно у країні з величезним промисловим потенціалом, з завданням суттєвого зростання ВВП, яке нещодавно було сформульовано президентом. Нагадаємо, у парламентської більшості «Слуга народу» звучать пропозиції «скоротити» декілька комітетів, у тому числі – із промислової політики. Про це заявив президент УСПП Анатолій Кінах в ефірі національного телеканалу.
    «З нинішньою економічною політикою і темпами зростання Україна за ВВП на душу населення наздожене Польщу зразка 2018 року через 50 років. У більшості – через те, що в Україні немає ні промислової стратегії, ні чітких програм, ні осмислених кроків щодо поліпшення національного бізнес-клімату. Першочерговим пріоритетом має бути модернізація інфраструктури та виробництв, промисловості, покращення інвестиційного клімату під ці цілі, а також доступність кредитування для підприємництва», – наголосив Анатолій Кінах.
    В УСПП підкреслюють: українська економіка та експорт нині мають сировинний характер. АПК, металургія – важливі джерела поповнення бюджету. Проте країна з економікою сировинного типу не має шансів стати соціально розвинутою, створити достатню кількість технологічних робочих місць.
    «Потрібен розвиток переробних галузей, машинобудівного, ракето-космічного, суднобудівного комплексів, потенціал яких ще зберігся в Україні. Та й нові технології – не проблема: країна нині є в п’ятірці найсильніших держав за розробкою ІТ-технологій і підготовкою кадрів в цій царині», – поінформував лідер ділової спільноти.
    Вкрай болючими проблемами залишається відтік робочих кадрів та депопуляція населення, протистояти яким можливо лише за допомогою комплексних системних програм заохочення трудового потенціалу, починаючи з реформування профтехосвіти, інженерної освіти, завершуючи базовими проблемами якості життя; глобальної та якісної системи охорони здоров’я.
    Проте, щоб привабити інвесторів, сприяти розвитку індустрії, трудового потенціалу тощо та вийти на справді 5-7% зростання економіки (як цього хочуть досягнути у владі), необхідне прийняття низки стимулюючих законів.
     «Досі в Раді вони йшли «зі скрипом». Якщо ж не буде профільного комітету, котрий лобіюватиме саме економічні новації, промисловцям і підприємцям стане ще важче донести до народних обранців потреби вітчизняного бізнесу», – каже президент УСПП.
    Окрім того, діловому союзі запропонували парламентарям власні розробки – «Платформу економічного патріотизму» та програму «Нова індустріалізація – реальний шанс для України», де визначені пріоритети з модернізації промисловості, приваблення інвесткапіталу в Україну, заохочення трудових ресурсів працювати на Батьківщині. Підприємці очікують на спільну з Радою роботу в цих та інших напрямах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.