• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зімбабве втратило понад 100 млрд доларів через санкції

    Опубликовано: 2019-07-23 18:00:55

    Протягом останніх двох десятиліть Зімбабве втратило понад 100 млрд дол через економічні санкції Заходу. Про це заявив міністр закордонних справ Зімбабве Сібусісо Мойо під час слухань у парламенті, повідомляє УНН з посиланням на Сіньхуа.

    За його словами, окрім втрати 42 млрд доходів, Зімбабве також недоотримувало близько 4,5 млрд міжнародної допомоги щороку, починаючи із 2001 року, коли санкції були запроваджені.

    Він додав, що Зімбабве також втратило майже 12 млрд позик МВФ, Світового банку та Африканського банку розвитку, що могли б допомогти розвинути інфраструктуру.

    Окрім цього, до приватних підприємств країни не надійшло ще 18 млрд кредитів. “Унаслідок цього ВВП Зімбабве протягом останніх двох десятиліть зменшився на 21 млрд”, - сказав Мойо.

    Глава МЗС пообіцяв й надалі підтримувати діалог із західними державами заради нормалізації відносин. “Уряд продовжує спілкуватися із Заходом і досі результати були позитивними”, - наголосив він.

    Мойо закликав США та інші держави скасувати антизімбабвійські санкції, оскільки необхідність у них зникла.

    Нагадаємо, починаючи із 2001 року низка західних держав, серед яких США, Канада, а також ЄС запровадили санкції проти Зімбабве через недотримання у країні прав людини.

    Денис Масліков

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.