• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські промисловці поглиблюватимуть співпрацю з чеськими

    Опубликовано: 2019-05-30 08:49:06

    У чеському місті Брно президент УСПП Анатолій Кінах та делегація українських промисловців зустрілася із Богумілом Шімеком, Гетьманом Південно-Моравського краю. Нагадаємо, УСПП відкрив своє представництво в Чехії, яке опікуватиметься підтримкою вітчизняних експортерів, шукатиме можливості створення спільних підприємств? партнерів для промисловців, співпрацюватиме із діловими колами країни-партнера в напрямі обміну інноваційними розробками.
    Як стало відомо за результатами зустрічі, адміністрація Південно-Моравського краю, столицею якого є Брно, всіляко підтримуватиме розвиток економічних, бізнесових зв’язків між країнами та надаватиме своє сприяння роботі представництва УСПП.
    Сторони обговорили посилення співпраці в інноваційних сферах промисловості. Чехія наразі є однією із прогресивних країн Євросоюзу в даній царині, має розвинене автомобіле-, авіа- та машинобудування, металургію, хімічну промисловість та ін. Частка інноваційної, з високою доданою вартістю продукції  перевищує 50%. Відтак, Україні варто ознайомитися з чеськими напрацюваннями та перейняти досвід цієї держави.
    «Особливо нас цікавить  створення інноваційної промислової інфраструктури в рамках державно-приватного партнерства», – наголосив президент УСПП.
    Діловий союз також отримав запрошення взяти участь у міжнародній машинобудівній виставці, що пройде у жовтні 2019 року в Брно. Концепція майбутнього візиту делегації українських промисловців вже попередньо погоджена Богумілом Шімеком та Анатолієм Кінахом, деталі ж пропрацьовуватимуться в робочому порядку.
    «Ми зацікавлені в посиленні співпраці не лише на рівні держав, але й територіальних громад. Це стосується, у першу чергу, Південної Моравії та низки областей Західної України, наприклад, Львівської. Така співпраця співпадає із політикою ЄС та дасть змогу бізнесу ефективніше шукати нові проекти і партнерів», – заявив Анатолій Кінах.
    Так, наразі є зацікавлення чеських партнерів у створенні спільного підприємства з виробництва мотоциклів, спільному виробництві безпілотних літальних апаратів, опрацюванні питання організації безвідходного виробництва титано-магнієвих концентратів на базі української технології.
    Делегація УСПП відвідає  місцевий металургійний комбінат Тржинець, на якому впроваджені новітні технології. Українська сторона бажає ознайомитися із механізмами модернізації таких заводів, щоб запропонувати схожі механізми  вітчизняним металургам.
    Представництвом УСПП на 2019 рік вже заплановано низку заходів, сформованих на базі спільних інтересів українських та  чеських промисловців.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.