• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Верховна Рада України ратифікувала Угоду про позику на реконструкцію системи соціальної допомоги між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку

    Опубликовано: 2006-02-09 16:25:00

    Верховна Рада України ратифікувала Угоду про позику на реконструкцію системи соціальної допомоги між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку, яку було підписано 28 листопада 2005 року.

    Відповідно до цієї Угоди, Міжнародний банк реконструкції та розвитку надає Україні позику на суму 99,4 млн. дол. США для реалізації проекту „Вдосконалення системи соціальної допомоги”. Загалом же вартість Проекту становить 101,8 млн. дол. США (в тому числі 2,1 млн. дол. США, виділених Державним бюджетом України на фінансування ремонтних робіт приміщень місцевих органів праці та соціального захисту населення у 2005 році, та кошти співфінансування Україною заходів в рамках авансу позики в сумі 0,35 млн. дол. США).

    Як зауважив міністр праці та соціальної політики Іван Сахань, практично всі кошти бюджету Проекту спрямовуватимуться на закупівлю товарів, робіт і послуг для місцевих та територіальних підрозділів системи Мінпраці, адже головна мета Проекту — запровадити в Україні якісно новий, європейський рівень в організації адресної підтримки населення.

    Іван Сахань відзначив, що реалізація Проекту матиме низку позитивних результатів, серед яких — впровадження нових технологій обслуговування за принципом єдиного вікна, що дасть можливість забезпечити необхідними послугами громадян набагато швидше і якісніше.

    „Людям не потрібно буде збирати різні довідки по три-чотири тижні, витрачаючи на це свій час та сили, уся процедура займатиме хвилин 20”, — наголосив міністр праці.

    Проект „Вдосконалення системи соціальної допомоги” буде завершено до 30 червня 2008 року (за оцінками експертів, для реформування системи соціальної допомоги, доведення її до європейських стандартів потрібно не менше 15 років за умови виділення коштів Державного бюджету на рівні фінансування 2004-2005 років). Контроль за використанням коштів Проекту здійснюватиме Рахункова плата, як це передбачено Угодою.

    Прес-служба  Міністерства  праці  та  соціальної  політики  України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.