• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Усім виробникам спирту й алкоголю – рівні умови

    Опубликовано: 2006-02-07 15:19:00

    Антимонопольний комітет України надав рекомендації державному концерну «Укрспирт» забезпечити усім підприємствам галузі рівні умови діяльності на ринку оптової торгівлі етиловим спиртом.

    Так, директивним листом концерн примушував підприємства переукладати договори на оптову торгівлю спирту виключно через Київське обласне державне об’єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості.

    Цим «Укрспирт» поставив одного учасника ринку у привілейоване становище і створив штучні бар’єри для діяльності інших 12 обласних об’єднань та 79 спиртзаводів.

    Тобто, підприємства, які хотіли б і могли отримати ліцензію та сплачувати за неї відповідні кошти, мають працювати через фактично монопольного посередника, оплачуючи комісійні.

    При цьому, Київське об’єднання реалізує спирт за єдиними цінами, незважаючи на різну собівартість виробництва у заводів. Відтак, виконання неправомірних вказівок концерну могло б призвести до вчинення спиртовими заводами антиконкурентних узгоджених дій.

    «Концерн створив нерівні умови для учасників ринку – і це факт. Тому дії «Укрспирту» – ніщо інше, як чергова спроба встановити єдині ціни на спирт всупереч ринкових правил. Адже запропонована сьогодні вартість різних сортів спирту майже збігається із тією, яку концерн намагався запровадити ще восени. І тільки своєчасне втручання Антимонопольного комітету тоді убезпечило ринок від негативних наслідків, - зауважив виконуючий обов’язки Голови Комітету Юрій Кравченко. – Тепер концерн має відкликати свого листа і поінформувати усі обласні об’єднання, спиртові та лікеро-горілчані заводи про можливість безперешкодного здійснення оптової торгівлі спиртом за наявності ліцензії. Якщо монополіст не виконає наші рекомендації, позиція Комітету буде принциповою – ми використаємо усі важелі впливу з тим, щоб врегулювати ситуацію на цьому ринку”.

    Прес-служба Антимонопольного комітету України





    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.