• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Криптовалютам в Україні слід надати офіційний статус «валютної цінності» та регулювати аналогічно іноземним фіатним валютам – дослідження проекту USAID

    Опубликовано: 2018-12-20 13:48:16

    Криптовалютою в Україні володіють близько 100 000 осіб, а річний обсяг торгівлі гривня/криптовалюти оцінюється близько 775 мільйонів доларів США.
     
    Криптовалютам в Україні слід надати офіційний статус «валютної цінності» та регулювати аналогічно іноземним фіатним валютам. В такому випадку, як «валютна цінність» криптовалюта підпадатиме під юрисдикцію Національного банку України та нового Закону «Про валюту та валютні операції», який набуде чинності у лютому 2019 року.  До такого висновку дійшли автори дослідження «Криптовалюти в Україні: технологія, ринок, регулювання», яке було проведено експертами Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору». 

    Автори дослідження вважають, що оподатковувати криптовалюту слід за правилами, застосовними для іноземної фіатної валюти, приватний продаж якої в Україні не оподатковується.  Окрім того вони впевнені, що законодавство захисту прав споживачів та з протидії відмиванню коштів має поширювати свою дію і на операторів послуг обміну криптовалют.

    В оприлюдненому дослідженні сказано, що згідно з ринковими джерелами, криптовалютою в Україні володіють близько 100 000 осіб, а річний обсяг торгівлі гривня/криптовалюти становить близько 775 мільйонів доларів США. Також є посилання на оцінки аналітиків Citi, де сказано, що Україна «має один з найвищих у світі показників капіталу у біткоїнах у відсотковому відношенні до ВВП».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.