• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Розробляється програма з питань реабілітації і працевлаштування молоді та неповнолітніх, які перебувають у конфлікті з законом

    Опубликовано: 2006-02-06 12:30:00

    У Міністерстві юстиції України відбулося засідання робочої групи з підготовки програми з питань реінтеграції і працевлаштування молоді та неповнолітніх, які перебувають у конфлікті з законом.

    За словами членів робочої групи, на сьогодні ще немає цілісної державної програми з питань реабілітації і працевлаштування молоді та неповнолітніх, які перебувають у конфлікті з законом. І тому виникла потреба у створенні такої спеціальної програми, яка б врегулювала цю проблему. Вони зазначили, що, по-перше, цей директивний документ дасть змогу практично застосувати соціальний супровід. Тобто попередньо познайомитися з клієнтами соціальної роботи у виховних колоніях шляхом проведення анкетування, заведення спеціальних карток, знайомства з психологічними портретами вихованців. По-друге, продовжити індивідуальну роботу після їх повернення з місць позбавлення волі. А саме: вирішити житлові проблеми, допомогти працевлаштуватися, відновити документи, надати гуманітарну допомогу тощо.

    Учасники засідання дійшли згоди, що потрібно створити в рамках цієї програми центр реабілітації зазначеної категорії молоді на базі громадських організацій, який би допомагав таким особам отримувати якісну, кваліфіковану допомогу після звільнення.

    У засіданні робочої групи взяли участь представники: Міністерств юстиції України, праці та соціальної політики України, внутрішніх справ України, у справах сім'ї, молоді та спорту, Державного департаменту України з питань виконання покарань, Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Європейська інтеграція", Благодійного фонду "Міжнародна Ліга прав дітей та молоді", Канадського Фонду Співробітництва в Україні; представники: Київського юридичного інституту МВС, Служби у справах неповнолітніх (КМДА), Інституту соціальної та політичної психології АПН України, Державної служби зайнятості; лідери інших громадських організацій.

     Инф. Мinjust.gov.ua

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.