• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сергій Рибалка: «Через бездіяльність Уряду цього року ми опинилися перед загрозою дефолту»

    Опубликовано: 2018-11-15 14:55:19

    Без кардинальних реформ Україні не варто сподіватися на залучення інвестицій і зростання економіки в найближчі роки. Про це у своєму блозі на сайті Ліга написав народний депутат України від фракції Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Рибалка. Такі висновки політик зробив, проаналізувавши рейтинг Doing business 2019, який був оприлюднений Світовим банком наприкінці жовтня.

    «Якщо не звертати увагу на проплачену пропаганду провладних експертів, а порівняти Україну з сусідами, стає дуже сумно. Грузія перебуває в рейтингу на 6-й позиції. Росія – на 31-й, а Білорусь – на 37-й. На цьому тлі 71-ше місце України у цьогорічному рейтингу аж ніяк не можна вважати перемогою», – сказав Сергій Рибалка.

    За його словами, така ситуація відбувається тому, що замість системних змін, в країні ледве відбувається «косметичний ремонт», який ніколи не призведе до радикального зростання добробуту українців. Депутат переконаний, що для залучення інвестицій в Україну, створення нових високооплачуваних робочих місць, росту зарплат і пенсій, а також розвитку новітніх технологій і модернізації інфраструктури потрібна низка важливих реформ.

    «Показник, який потенційно може вирости в 2019 році вже на основі ухвалених рішень – це дані про простоту отримання кредитів. Він складається по суті із двох факторів: рівня захисту прав кредиторів і охоплення кредитним реєстром. Але відповідні закони ми ухвалили лише в поточному році, тому вони не враховувались в останньому рейтингу. Ми з колегами протягом трьох років домагались ухвалення цих документів. Утім, Уряд,  НБУ та Верховна Рада весь час мали інші  пріоритети. Тепер, звичайно, радісно, що законопроекти нарешті ухвалено. Але країна втратила дорогоцінний час. І замість того, аби входити в чергову хвилю світової фінансової кризи озброєною та зі зміцнілим середнім класом, знову ризикує опинитися біля розбитого корита із теоретичними, «паперовими» досягненнями в рейтингах», – вважає Сергій Рибалка.

    Він нагадав, що в Україні розпочинається виборчий період, коли реформи задля розвитку економіки мало цікавлять політиків.

    «Через бездіяльність Уряду цього року ми опинилися перед загрозою дефолту, хоча ми з експертами попереджали про небезпеку. Але Кабмін нічого кращого не придумав, як підняти тарифи на газ та комуналку для населення. Який удар по людях влада придумає наступного року, коли ситуація знову погіршиться? Тому єдиний для нас вихід, не чекаючи президентських та парламентських виборів просувати реформи», – наголосив Сергій Рибалка.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.