• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Остап Семерак: «Мене не лякають судові позови мисливців, оскільки я впевнений у правильності рішення занести лося до Червоної книги»

    Опубликовано: 2018-10-25 14:40:42

    Мінприроди вважає необгрунтованими вимоги  ТОВ «Метос»  щодо безпідставного прийняття рішення про внесення лося європейського до Червоної книги України та необхідності проведення додаткового якісного обліку чисельності цього виду. Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

    Він поінформував, що ТОВ «Метос», яке згідно з реєстром юридичних осіб  спеціалізується на мисливстві, відловлюванні тварин і наданні пов’язаних із цим послуг, подало до суду позов на Міністерство екології та природних ресурсів України та Національну Академію наук України з вимогами скасувати наказ про внесення лося до Червоної книги, а відповідно - і заборону полювати на нього.

    «Ми впевнені у своїй позиції і вважаємо що при прийнятті рішення про занесення лося до Червоної книги не відбулося порушення як прав позивача, так і природоохоронного законодавства. Державі і науковцям, а не мисливцям вирішувати, який вид тварин потребує захисту, тому мене не лякають подібні судові позови», - прокоментував ситуацію Міністр екології та природних ресурсів України.

    Наступне судове засідання у цій справі відбудеться 26 листопада о 14:15 у приміщенні Окружного адміністративного суду м.Києва.

    Нагадаємо, раніше Національна комісія з питань Червоної книги України проголосувала за внесення лося європейського до Червоної книги України. У грудні 2017 року Міністр екології та природних ресурсів України  Остап Семерак підписав наказ про внесення цього виду тварин до Червоної книги.  Цього року  розпочато  наукові дослідження, які дозволять встановити реальну чисельність тварин в Україні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.