• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Е-декларування: понад 750 млн грн — вартість незадекларованих активів, що розслідує НАБУ

    Опубликовано: 2018-08-23 08:48:49

    З 72 кримінальних провадженнях, в межах яких детективи НАБУ розслідують факти внесення недостовірних відомостей до декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, кожне друге стосується недекларування активів суддями або народними депутатами України. Такі дані оприлюднені у Звіті про діяльність НАБУ за І півріччя 2018 року.

    <--break->Про підозру у вчиненні відповідного злочину (ст. 366-1 Кримінального кодексу України) станом на 30.06.2018 загалом повідомлено двом особам. Стосовно ще п’яти посадовців розслідування завершено — справи скеровано до суду. Серед обвинувачених за цією статтею — судді та голова Державної аудиторської служби. 

    Варто зазначити, що розслідування справ, розпочатих за ст.366-1 КК України, потребує здійснення великого обсягу слідчих дій. Водночас, детективи обмежені в застосуванні інструментів для збору інформації (в тому числі проведення негласних слідчих (розшукових) дій), оскільки відповідний злочин, згідно з КК України, не є тяжким або особливо тяжким. Крім того, треті особи, на яких, за даними розслідувань, нерідко оформлюють майно декларанти, майже ніколи не йдуть на співпрацю зі слідством. Дається взнаки й відсутність судової практики розгляду справ за ст.366-1 КК України.

    На розслідування злочинів за цією статтею впливає співпраця з Національним агентством із питань запобігання корупції (НАЗК). Із 39 запитів, скерованих детективами до НАЗК про проведення повної перевірки стосовно особи-декларанта, відповіді отримано всього на вісім.

    Зазначимо, що НАБУ досі не має повного доступу до реєстру е-декларацій.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.