• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Комісія вперше винесла попередження торговцям за не найкраще виконання заявок клієнтів

    Опубликовано: 2018-05-18 14:20:06

    16 травня 2018 року уповноважена особа НКЦПФР (Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку) розглянула дві справи за фактом не вжиття торговцями цінними паперами ТОВ «Навігатор-Інвест» і ТОВ «Спікер-Брок-Інвест» відповідних заходів з метою отримання якомога кращого результату для своїх клієнтів.

    Нагадаємо, що відповідно до вимог Правил (умов) здійснення діяльності з торгівлі цінними паперами, торговці при виконанні операцій з цінними паперами або іншими фінансовими інструментами зобов'язані вжити всіх відповідних заходів з метою отримання якомога кращого результату для свого клієнта, враховуючи насамперед ціну, та інші умови - витрати, швидкість виконання, ймовірність виконання та розрахунку, розмір замовлення, тощо.

    Незважаючи на зазначену вимогу ТОВ «Спікер-Брок-Інвест» 06.06.2017 року уклав на «Українській біржі» в інтересах своїх клієнтів два договори доручення щодо продажу цінних паперів ПАТ «Укрнафта» за ціною 0,25 грн. Хоча в цей день на біржі було укладено 11 біржових контрактів (без урахування РЕПО) з цінними паперами ПАТ «Укрнафта» по ціні від 111,3 до 115,8 грн. Крім того, в цей день учасниками біржових торгів було подано 111 заявок на купівлю цінних паперів ПАТ «Укрнафта», та 129 заявок на продаж, що свідчить про достатній попит на них.

    Інший торговець цінними паперами ТОВ «Навігатор-Інвест» 04.10.2017 року уклав на «Українській біржі» для клієнта два біржові контракти з цінними паперами ПАТ «Райффайзен Банк Аваль» за ціною 0,142 грн. Разом з тим, протягом 04.10.2017 року біржовий курс цінних паперів ПАТ «Райффайзен Банк Аваль» на зазначеній біржі становив 0,2823 грн. Крім того, в цей день учасниками біржових торгів було подано 187 заявок на купівлю цінних паперів ПАТ «Райффайзен Банк Аваль», та 166 заявок на продаж, що свідчить про достатній попит на них по вказаній ціні.

    За результатами розгляду справ у зв’язку з реалізацією ліквідних акцій значно нижче їх ринкової вартості торговцям цінними паперами були винесені попередження. У випадку повторного порушення зазначених вимог, до торговців може бути застосована санкція у вигляді анулювання ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.