• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Оголошено тендер на закупівлю для України системи фінансової звітності на основі XBRL

    Опубликовано: 2018-05-11 13:30:31

    DAI Global, виконавець проекту “Трансформація фінансового сектору в Україні”, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), оголосило міжнародний тендер на закупівлю та впровадження Системи фінансової звітності на основі стандарту XBRL для регуляторів фінансового сектору України.

    Пропозиції на тендер приймаються до 5 червня 2018 року.
     
    Тендерний запит доступний за посиланням на сайті XBRL International: https://www.xbrl.org/news/ukraine-seeks-proposals-for-xbrl-systems/req-kyv-18-0137-financial-reporting-system-procurement_may-2_final/.

    Будь-які питання щодо участі у тендері необхідно надсилати на адресу ProcurementFST@dai.com.

    Як повідомлялося раніше, 18 грудня 2017 року Міністерство фінансів України, Національний банк України, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку та Національна комісія, що здійснює регулювання ринку фінансових послуг, підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо запровадження Системи фінансової звітності в Україні та узгодили нові скоординовані підходи до подання компаніями фінансової звітності http://bit.ly/2KbBQ14.

    Запровадження в Україні нової Системи фінансової звітності дозволить здійснювати прийом, обробку, перевірку та розкриття фінансової звітності підприємств у єдиному електронному форматі. Основою для роботи Системи стане широко вживаний в світі стандарт XBRL. Система пропонуватиме єдиний стандарт звітності в залежності від видів діяльності компаній та буде обладнана єдиним вікном для її подання.

    Відповідно до останніх змін до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», складати фінансову звітність з використанням таксономії МСФЗ 2018 та подавати її органам державної влади в єдиному електронному форматі зобов‘язані підприємства, що становлять суспільний інтерес. До таких підприємств цим законом віднесені: емітенти, цінні папери яких допущені до біржових торгів, банки, страховики, недержавні пенсійні фонди, інші фінансові установи та підприємства, які належать до групи великих підприємств.

    З метою реалізації зазначеного проекту 27 березня 2018 року НКЦПФР підписала Меморандум про взаєморозуміння щодо закупівлі та впровадження в Україні Системи фінансової звітності з Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору в Україні» і Програмою технічної підтримки за пріоритетними напрямками українського фінансового сектору EU-FINSTARhttp://bit.ly/2unKpmb.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.