• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Максим Степанов: законопроект по Куяльнику вже поданий до ВРУ

    Опубликовано: 2018-04-23 15:35:47

    Законопроект «Про оголошення природних територій Куяльницького лиману Одеської області курортом державного значення» вже на розгляді у Верховній Раді України. Про це сьогодні заявив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов під час виїзного брифінгу для ЗМІ.

    «Я впевнений, що ми доб’ємося надання Куяльницькому лиману статусу курорту державного значення. Документи вже передали до Верховної Ради, я звернувся до всіх керівників фракцій. Щойно курорт отримає цей статус ми матимемо гарантію, що всі лікувальні грязі будуть збережені. Окрім того, це потужний сигнал для інвесторів, що держава захищає цей курорт і інвестиції, які будуть вкладені в його розвиток. У світі таких унікальних курортів всього 3-4, тому інвестори із задоволенням вкладатимуть кошти в його розвиток”, — підкреслив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов.

    Зазначимо, 17 квітня під час апаратної наради ОДА стало відомо, що  Максим Степанов звернеться до керівників фракцій ВРУ щодо прийняття відповідного законопроекту. Попередньо, його реалізація не потребуватиме додаткового фінансування з державного бюджету.

    Очікується, що новий статус дозволить зберегти та раціонально використовувати лікувальні ресурси Куяльницького лиману. Відповідно до цього, у статті 2 законопроекту йдеться про затвердження межі округу та зон санітарної охорони. Окрім цього, заплановано розчистку річки Великий Лиман.

    Нагадаємо, Куяльницький лиман  — унікальне родовище мулових грязей як за кількістю запасів, так і за їх хімічними властивостями. На березі лиману розташована найстаріша грязелікарня України (від 1833 року). Щороку її відвідує понад 25 тисяч людей з 15 країн світу. Також до категорії лікувальних віднесено Куяльницьке родовище мінеральних вод.  Природні ресурси дозволяють проводити лікування та профілактику широкого спектру захворювань.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.