• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Києві на 15,6% скоротилася кількість безробітних - служба зайнятості

    Опубликовано: 2018-04-18 09:01:24

    У Києві на 15,6% скоротилася кількість безробітних – повідомили у Київському міському центрі зайнятості.

    Зокрема, завдяки підвищенню результативності роботи щодо оперативного працевлаштування громадян, кількість безробітних станом на 1 квітня 2018 року, порівняно з аналогічним періодом минулого року, скоротилася на 15,6%  (на 1,7 тис.) та становила 9,3 тисячі осіб. 

    Разом з тим, кількість отримувачів допомоги по безробіттю скоротилася на 14,6% (на 1,4 тис.) та становила 8,1 тис. осіб.

    Станом на 1 квітня 2018 року серед зареєстрованих безробітних, які перебували на обліку у столичній службі зайнятості, 34% - особи у віці до 35 років; 32% - у віці від 35 до 45 років; 34% - у віці понад 45 років.

    Значна частка осіб, що звертаються за пошуком роботи до служби зайнятості громадяни з вищою освітою. Так, станом на 1 квітня 87% зареєстрованих безробітних мали вищу освіту, 6% – професійно-технічну, 7% – загальну середню освіту.

    Кількість вакансій, заявлених роботодавцями до служби зайнятості, станом на 1 квітня 2018 року становила 9,7 тисяч одиниць.

    За видами економічної діяльності, більшість вакансій налічується у сферах транспорту (16%), торгівлі та ремонту (14,7%),  державного управління й оборони, соціального страхування (11,3%), адміністративного та допоміжного обслуговування (10,9%), а також на підприємствах переробної промисловості (9,7%).

    Найбільшим попитом у роботодавців користуються представники найпростіших професій (19,1%), кваліфіковані робітники з інструментом (17,5%), а також робітники з обслуговування, експлуатації, складання устаткування та машин (13,5%). 

    У службі зайнятості підкреслили, що попит на різні спеціальності варіюється не тільки з року в рік, а й може змінюватися впродовж кількох місяців. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.