• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Нова Пошта» отримає фінансування ЄБРР на розвиток термінальної інфраструктури

    Опубликовано: 2018-04-04 14:12:51

    Компанія «Нова Пошта» отримає від Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) фінансування в сумі 9,5 млн євро на будівництво інфраструктурного об’єкту в м. Хмельницький. Відповідне рішення було ухвалене радою директорів ЄБРР 9 січня 2018 року.

    Проект передбачає будівництво в Хмельницькому сортувального терміналу з сучасним обладнанням, середня пропускна здатність якого перевищує звичайну в три рази та складає близько 8500 посилок на годину. Загальна потужність сортування складе 18 000 відправлень на годину. Термінал планується побудувати впродовж одного року. Термін реалізації спільного проекту «Нова Пошта» і ЄБРР складе 7 років.

    «Нова Пошта» прийняла рішення використати кредитні кошти для підвищення ефективності операцій, зокрема за рахунок автоматизації і запровадження сучасних технологій, які вимагають створення відповідної інфраструктури. Кредитні кошти будуть спрямовані на будівництво логістичного терміналу в Західній Україні у форматі «крос-докінг». Кредит узято на термін у 7 років. Це мультивалютний кредит, тобто компанія може за потреби вибирати транші кредиту або в гривнях, або у євро», - зазначив фінансовий директор Групи компаній «Нова Пошта» Пьотр Фоков.

    Грант буде надано в рамках програми FINTECC (Центр фінансування і передачі технологій адаптації до кліматичних змін).
    Проект дозволить «Нова Пошта» оптимізувати пробіг автопарку. Реалізація Хмельницького терміналу надасть можливість підвищити ефективність завантаження автомобілів на 20% та знизити викиди СО² в атмосферу на 1200 тонн на рік.

    Надалі на терміналі планується реалізувати комплекс заходів з енергоефективності: на площі покрівлі встановити сонячні панелі, впровадити LED-освітлення та повітряну систему опалення приміщення з використанням пелет. Мета цих заходів – поліпшити вплив компанії на довкілля. Крім того, проект має на меті прискорити логістичні процеси і мінімізувати залучення персоналу за рахунок автоматизації праці.

    «Наша стратегія на наступні 5 років полягає в тому, щоб принципово оновити інфраструктуру компанії для якості і швидкості. В наших планах – збудувати сучасні автоматизовані сортувальні термінали в 7 ключових містах України. Першим ми обрали Хмельницький, оскільки це транспортний вузол національного масштабу, транзитний пункт між західним регіоном та рештою країни. В кінцевому результаті запуск у роботу цього терміналу означатиме пришвидшення доставки «Нова Пошта» по Україні, і це відчують усі наші клієнти вже у 2019 році», - прокоментував співвласник «Нова Пошта» В’ячеслав Климов.

    «ЄБРР радий підтримати динамічну та екологічно свідому українську логістичну компанію «Нова Пошта». Ми переконані, що поєднання фінансування та грантової підтримки Банку, доступної через FINTECC, зробить її більш сильною, конкурентоспроможною та допоможе надавати клієнтам кращий сервіс по всій Україні», - стверджує Sue Barrett, EBRD Director, Head of Transport.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.