• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ПриватБанк подав судові позови проти PricewaterhouseCoopers (Кіпр) і PricewaterhouseCoopers (Україна)

    Опубликовано: 2018-04-03 14:46:05

    ПриватБанк повідомив, що 30 березня 2018 року в районний суд Нікосії (Кіпр) подано офіційний судовий позов щодо PricewaterhouseCoopers (Кіпр) та аудиторської компанії PricewaterhouseCoopers (Україна), далі – PwC.

    Сума позовної заяви становить 3 мільярди доларів США як відшкодування збитків, яких, як вважає ПриватБанк, він зазнав унаслідок серйозних і значних порушень з боку PwC своїх обов’язків і, перш за все, обов’язків під час перевірки фінансової звітності ПриватБанку за звітні періоди, що закінчуються 31 грудня 2013 року, 31 грудня 2014 року та 31 грудня 2015 року.

    Після подачі судового позову проти колишніх власників банку у Високому суді Лондона в грудні 2017 року позовна заява проти PwC є наступним важливим кроком, зробленим ПриватБанком щодо відшкодування величезних збитків, тягар від яких до сьогодні в значній мірі впливає на економіку України.

    Коментуючи цей крок, голова правління ПриватБанку Петр Крумханзл повідомив: «Подача позову проти PwC є логічним і необхідним кроком, з огляду на велику відповідальність PwC з перевірки фінансової звітності банку. Абсолютна нездатність PwC виявити в банку операції шахрайства протягом багатьох років призвела до того, що практично весь корпоративний кредитний портфель банку не обслуговується й не має відповідного заставного забезпечення. Відтепер кіпрський суд буде ухвалювати рішення щодо PwC в установленому порядку».

    ПриватБанк доручив міжнародній юридичній компанії Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan (Великобританія) спільно з кіпрськими юридичними фірмами Antis Triantafyllides & Sons та Chrysses Demetriades & Co представляти його інтереси в ході судових розглядів з PwC.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.