• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ветерани АТО у справі: Київська школа економіки навчатиме їх бізнесу

    Опубликовано: 2018-03-26 15:03:49

    У неділю 25 березня у Київській школі економіки відбувся запуск програми з підприємницької діяльності для ветеранів АТО. Програма створена з метою допомогти учасникам подолати страх і невпевненість перед відкриттям власної справи та зробити крок до нових можливостей у мирному житті.

    За 2,5-місяці слухачі програми вивчать основи планування, маркетингу, фінансів, управління персоналом та продажів, напишуть бізнес-план і презентують його перед журі, яке обере три найкращі проекти, що отримують мікрофінансування.

    Загалом програмою зацікавилось більш ніж 150 ветеранів, з яких після проведення анкетування та співбесід ми відібрали до участі 33 учасника та учасниці, що мають ідеї та найбільшу мотивацію до навчання. Двоє з них не є ветеранами АТО: Роман Ліндов брав участь у Майдані, де отримав поранення, а Ірина Постова займалася волонтерською діяльностю. У вимогах до учасників немає вищої освіті, досвіду роботи у відповідній сфері чи наявності капіталу для початку бізнесу. Ми впевнені, що головне - це прагнення працювати над своїм проектом та ніколи не зупинятися у саморозвитку.

    Серед відібраних учасників програми

    Олександр Саричев, навідник танка Т-64, після Майдану пішов служити на Схід, повернувся з АТО у 2016 року. З того часу займається вантажними перевезеннями та хоче розширити цей бізнес.

    Роман Ліндов, учасник Майдану, отримав поранення 18 лютого,після чого декілька місяців знаходився на лікуванні у військовому госпіталі міста Кобленц, учасник “Ігри героїв”. Його мрія - організовувати бюджетні туристичні поїздки, щоб кожен міг побачити світ.

    Дар’я Рудик - військовий лікар, під час служби вона робила фронтові замальовки, які потім втілилися у проект «13. Аудіострічка бойових думок».  Дар'я цікавиться питаннями екології і хотіла б виробляти столові прибори з натуральних матеріалів, що швидко розкрадаються і не забруднюють навколишнє середовище.

    Олексій Соколовський - помічник кулеметника 93-ї механізованої бригади, у першому серйозному бою отримав поранення, після якого лікувався декілька років. Зараз у вільний час займається меблярством, хоче мати свою мебельну справу.

    Роман Набожняк - старший солдат, служив у одному з окремих розвідувальних батальйонів. На Донбасі пробув 14 місяців, 10 з яких - на лінії зіткнення. Після повернення Роман разом із дружиною заснували бренд Veterano Brownie.

    Тимофій Милованов, Почесний президент Київської школи економіки:

    “Ми збиралися запустити таку програму ще у 2014 році, довго обирали формат - річна, півроку -, але після розмови з Леонідом Остальцевим (ред. засновник Pizza Veterano) зупинилися на 2,5-місячному курсі, який розповість. Для нас це одна за найважливіших програм, бо вона створена для людей, що дають нам змогу жити мирним життям. Україна - це не політики, якісь чвари у Раді, це люди - ви, хто сидить тут".

    Роман Набожняк, учасник програми:

    “Тривалий час я знаю про KSE як топовий заклад економічної та бізнес-освіти в Україні. Як випускник Києво-Могилянської академії, я також розумію, наскільки важливе під час навчання середовище однодумців, які мають спільні цінності. Тому можливість долучитися до середовища KSE в рамках програми для ветеранів АТО для мене є дуже важливою на шляху до створення власного бізнесу. На мою думку, саме цінність створення має об"єднати навколо себе нове покоління українських підприємців”.

    Цього року ми плануємо ще 2 набори на навчальну програму з підприємницької діяльності для ветеранів АТО, що взяти участь, заповніть анкету за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScbuWLu3NJeZt_GwY-FjzqakZThl6Vfuu8DeOSeJFL2gd8gNQ/viewform

    Більше про програму: http://www.kse.org.ua/uk/about/kse-news/?newsid=2288

    Інформаційні партнери програми: БФ “Повернись живим”, Український кризовий медіа-центр, агенція стратегічних комунікацій Republic

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.