• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Обладнання та семінари щодо забезпечення громадського порядку – КМЄС посилює роботу в Одесі

    Опубликовано: 2018-01-18 13:56:31

    Консультативна місія Європейського Союзу (КМЄС) організувала для Нацполіції та громадянського суспільства Одеси два заходи, що стосуються забезпечення громадського порядку в регіоні. 17 січня КМЄС провела семінар для місцевих громадських організацій, на якому європейські експерти та активісти обговорили права та обов’язки сторін, що використовують право на свободу мирних зібрань. Фахівці КМЄС також поділилися найкращими практиками ЄС щодо захисту прав людини та підтримки діалогу з учасниками акцій.

    18 січня експерти Консультативної місії ЄС провели подібний семінар і для Нацполіції Одеської області, де, зокрема, поділилися досвідом ефективного забезпечення громадського порядку під час масових зібрань, таких як демонстрації або спортивні заходи. Дискусія фокусувалася на підході, що використовується в країнах ЄС для управління операціями із забезпечення громадського порядку, методології керування та контролю, а також технік «поліції діалогу» під час масових зібрань.

    Окрім цього, представники КМЄС передали Національній поліції Одеської області сучасні криміналістичні набори, цифрові фотокамери, комп’ютери, принтери та інше обладнання для покращення кримінальних розслідувань. Консультативна місія ЄС також передала Центру кримінального аналізу Одеського держаного університету внутрішніх справ п’ять комп’ютерів та програмне забезпечення. Загальна вартість переданого Нацполіції та ОДУВС устаткування складає понад півтора мільйона гривень.

    Під час візиту до Одеси, голова Консультативної місії ЄС Кястутіс Ланчінскас також представив партнерам у регіоні: Національній поліції, прокуратурі,  Одеському державному університету внутрішніх справ та місцевій владі – новий мобільний підрозділ КМЄС. Цей підрозділ надаватиме підтримку реформі кримінальних розслідувань, впровадженню кращих практик у забезпечення громадського порядку, посилення взаємодії поліції з громадою (community policing), розподілу повноважень та належного врядування у різних  регіонах України.

    «Мобільний підрозділ КМЄС складається з 10 експертів із п'яти країн: Литви, Словаччини, Німеччини, Данії та України. Ця інтернаціональна команда надаватиме підтримку нашим партнерам у Одесі та інших регіонах, допомагаючи їм реформувати сектор цивільної безпеки та посилюючи діалог між правоохоронними органами, інституціями верховенства права та громадянським суспільством, -  сказав Кястутіс Ланчінскас. – КМЄС розширює свою діяльність у регіонах не тільки через регіональні представництва у Львові та Харкові, але й через мобільний підрозділ КМЄС. Одеса – його перша зупинка з багатьох по всій Україні».

    Голова КМЄС також наголосив, що в доповнення до вже існуючих представництв у Львові та Харкові навесні в Одесі розпочне роботу третє регіональне представництво Консультативної місії ЄС.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.