• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • М’ясо птиці витісняє з раціону українців інші види м’яса – Інститут аграрної економіки

    Опубликовано: 2018-01-11 15:02:29

    Пропозиція на ринку більш доступного за ціною м’яса птиці зумовлює  «витіснення» цим видом тваринницької продукції інших видів м’яса у раціоні харчування українців, вважає завідувач відділу фінансово-кредитної та податкової політики Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Леонід Тулуш.

    У середині 2000-их років частка курятини була на рівні раціональних норм споживання і у загальних обсягах споживання м’яса усіх видів становила 38%. На яловичину припадало 26%, а на свинину – 34%.

    У 2017 році частка курятини збільшилася до 47% – переважно за рахунок яловичини. При цьому частка останньої у загальних обсягах споживання м’яса усіх видів зменшилася до 16% при раціональній нормі споживання у 25%, зауважив Леонід Тулуш.

    За розрахунками науковців Інституту аграрної економіки, на відміну від інших сільськогосподарських тварин поголів’я свійської птиці, наявної у сільгосппідприємствах, у 2017 році не знизилася проти рівня 2016 року.

    У 2017 році лише обсяги вирощування птиці у сільгосппідприємствах мав позитивну динаміку – +4,7% до 2016 року, тоді як обсяги вирощування інших видів сільгосптварин характеризуються спадним трендом.

    Такий дисбаланс у виробництві м’яса значною мірою зумовлений недосконалістю державної фінансової підтримки у 2017 році, коли виробництво продукції птахівництва підтримувалося за двома напрямами – у вигляді бюджетної дотації в режимі квазіакумуляції ПДВ та шляхом надання бюджетного відшкодування ПДВ при експорті продукції птахівництва, пояснив Леонід Тулуш.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.