• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сергій Рибалка: Керівник НБУ, яка сім місяців знаходиться у відпустці, має відзвітувати за свою роботу

    Опубликовано: 2017-12-22 15:49:12

    Нинішня українська влада не зацікавлена у проведенні системних економічних реформ та потурає тому, що керівництво Національного банку вже сім місяців знаходиться у відпустці.
    Про це, виступаючи з трибуни Верховної Ради заявив екс-голова фінансового комітету Верховної Ради, народний депутат Сергій Рибалка.
    "Сім місяців керівник Національного банку знаходиться у відпустці. Влада сьогодні не може ні звільнити голову НБУ, не призначити нового голову Нацбанку,"- сказав він.
    Сергій Рибалка додав, що аби не допускати подібних ситуацій вони з Олегом Ляшком та депутатами майже з усіх фракцій зареєстрували законопроект (№7101), який вимагає обов'язкового призначення впродовж 30 днів.
    "Владі сьогодні, на жаль, не потрібні системні реформи. Але наша фракція наполягає на звіті голови Національного банку. Я впевнений, що суспільство повинно знати, що вона зробила за ці роки", - додав народний депутат.
    Крім того, фракція Радикальної партії вимагає того, щоб претенденти на цю посаду розповіли парламенту про те, як вони будуть оновлювати банківську систему, робити доступним кредитування для реального сектору економіки, людей, малого і середнього бізнесу, як припинять банкопад.
    При цьому Сергій Рибалка нагадав, що напередодні провладна більшість у Раді провалила голосування за низку надважливих для країни законів.
    Зокрема, окрім звіту голови НБУ, не відбулося голосування за створення Кредитного реєстру НБУ та законопроекту по державних банках, яких в країні понад 60% від загалу та на балансі яких 70% поганих кредитів.
    "На жаль Верховна Рада не змогла у цьому році проголосувати за ці закони. На жаль Верховна Рада не змогла почути звіт та призначити голову НБУ",- зазначив Сергій Рибалка, додавши, що фракція Радикальної партії у новому році не відступить і буде домагатися призначення на посаду керівника Нацбанку фахівця із чітким баченням того, як вирішувати проблеми фінансово-банківського сектору країни.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.