• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сергій Рибалка: Фінансовий комітет рекомендував Раді підтримати компромісний законопроект про стабілізацію державних банків

    Опубликовано: 2017-12-20 08:49:23

    Комітет Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності підтримав компромісний проект Закону про управління державними банками (№ 7180) з врахуванням напрацювань робочої групи за участю представників НБУ, Мінфіну, міжнародних фінансових організацій, Єврокомісії та експертів.

    Про це після засідання комітету у вівторок, 19 грудня 2017 року, повідомив керівник робочої групи, екс-голова фінансового комітету Верховної Ради, народний депутат Сергій Рибалка.

    "Цей закон вкрай необхідний для стабілізації нашої фінансової системи тому Комітет ухвалив його і продемонстрував, що готовий до співпраці і конструктивних компромісів", - сказав він після засідання.

    "Я особисто вважаю, що ми зобов’язані впевнено рухатись далі і просувати реформу. Тому пропоную якнайшвидше знайти компроміс та вийти на спільний доопрацьований законопроект", -зазначив Сергій Рибалка під час обговорення проекту.

    "Нам потрібні ефективні наглядові ради, де буде більшість незалежних членів. Але права громадян, як власників державних банків повинні належним чином захищатися", - додав він.

    З врахуванням цього представники Міністерства фінансів та Комітету погодили необхідність дев'яти членів Наглядових рад держбанків (6-ти незалежних та 3-х з боку держави, від президента, ЕМУ та Верховної Ради відповідно)

    "Але ми наполягаємо: з державних банків має залишитись два інститути розвитку. Експортно-імпортний банк для підтримки технологічного експорту та Банк розвитку для дешевого кредитування малого та середнього бізнесу і важливих інфраструктурних проектів різних рівнів. Вони можуть мати невелику частку приватного капіталу. Але їх головна мета – реалізовувати державну політику з економічного розвитку", - зазначив Сергій Рибалка.

    У сою чергу присутня на засіданні представник Міністерства фінансів - перший заступник міністра Оксана Маркарова, подякувала йому за ініціативи та висловила готовність враховувати їх при розробці подальших законодавчих актів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.