• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Остап Семерак: Мінприроди ініціюватиме надання статусу об'єкта природно-заповідного фонду Межигір'ю, повернутого судом у державну власність

    Опубликовано: 2017-12-01 14:38:30

    Вищий господарський суд України ухвалив рішення про повернення резиденція.

    Межигір'я" у власність держави.

    Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, коментуючи рішення суду, нагадав, що саме Мінприроди ініціювало повернення цього майна до державної власності.

    «Далі - інвентаризація і визначення органу управління цим майном», - пояснив Міністр екології та природних ресурсів України.

    Він також повідомив, що Мінприроди ініціюватиме надання Межигір'ю статусу об'єкта природно-заповідного фонду.

    «Це назавжди відкриє ці території для людей, дозволить забезпечити догляд за рідкісними тваринами і рослинами та зробить колишню резиденцію освітнім і науковим центром», - резюмував Остап Семерак.

    Як відомо, у 2007 році розпорядженням Кабінету Міністрів України будівлі, споруди та інше майно, розташоване на території урочища "Межигір’я" та закріплене за комплексом "Пуща-Водиця" було передано до сфери управління Мінприроди, а згодом - до статутного капіталу НАК "Надра України".

    У 2007 році між ТОВ "Медінвесттрейд" та НАК "Надра України" було укладено договір міни нежитлових приміщень майнового комплексу відпочинку "Пуща-Водиця".

    Того ж року компанія "Медінвесттрейд" продала резиденцію "Межигір'я" компанії "Танталіт", фігуруючу у багатьох кримінальних справах, які пов’язують із Віктором Януковичем. Пізніше ТОВ "Медінвесттрейд" взагалі було ліквідоване.

    Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак із моменту свого призначення  ініціював початок процедури повернення «Межигір’я» у державну власність.

    Вищий господарський суд 19 квітня 2017 року скасував рішення судів першої та апеляційної інстанції, якими було встановлено правомірність укладення угод щодо відчуження державного майна

    1 серпні 2017 року Київський апеляційний господарський суд прийняв рішення про визнання недійсними договорів купівлі-продажу та договору міни об'єкту "Пуща-Водиця" у Київській області, що дало можливість продовжити процес повернення цього майна у державну власність.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.