• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна може бути успішною. Треба верховенство права, ефективний менеджмент і подолання корупції

    Опубликовано: 2017-11-29 13:51:41

    Україні не варто «вигадувати велосипед» та шукати особливих рецептів для успішного розвитку економіки, зміцнення позицій на міжнародній арені, конкурентоздатності тощо. Вони на поверхні: верховенство права, подолання корупції та ефективний державний менеджмент. Звісно – за умови подальшої активності громадянського суспільства, тісної співпраці влади із ним.
    Таку думку висловив президент УСПП Анатолій Кінах в ефірі Першого національного телеканалу.
    Гість студії, державний та громадський діяч, він висловив своє бачення сучасних перспектив України, котрі, незважаючи на зовнішню агресію та фінансову кризу, можуть перевершити всі очікування. Для цього необхідно перестати ходити про світу із простягнутою рукою, перетворюючи, до прикладу, черговий транш МВФ в національне свято. Національною стратегією має стати опора на власний потенціал – ресурсний, людський тощо та його розвиток. Лише за таких умов Україна буде дійсно рівноцінним партнером ЄС, міжнародних інституцій, вагомим гравцем на світовій арені.
    «Що потрібно зробити, щоб виправити ситуацію? Перше - це кадрова політика. Її не можна формувати на принципах особистої відданості чи метушні навколо ресурсів. Повинна також бути персональна відповідальність перед державою та людьми. Рівність всіх перед законом – це дуже важливо. Друге – подолання корупції як фактору, що стримує національний розвиток, відлякує інвесторів та шкодить міжнародному іміджу, співпраці із партнерами» - зазначив Анатолій Кінах.
    Президент УСПП також наголосив на тому, що ці завдання є спільними для влади та громадського суспільства, бізнесових структур. Розуміння цього вже є – в країні посилюється соціальний діалог (на жаль, не всі його результати поки втілюються в життя), сформована мережа доброчесного бізнесу. Проте система державного менеджменту потребує більше професіоналізму, розуміння і лобіювання національних, а не власних інтересів, демонстрації результативності тощо.
    «Суспільство зараз сприймає партії як бізнес-проекти. Рівень підтримки структурованих громадянських організацій, котрі дійсно займаються практичною діяльністю – значно вищий – 20%. Тому наразі більшість ініціатив по розвитку держави йде із фахових чи громадських кіл, що, в принципі, природно. Залишається лише реалізувати ці ініціативи на національному рівні в якості стратегій, держпрограм тощо», - підкреслив А.Кінах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.